Video: Ćao Prinćipe! Ovo se zove ispraćaj, ovako se vole klub i legende...!

Spektakl na Cilindru za kraj velike karijere! Toldo, Zaneti, Samuel, Ajala, Kordoba, D'Alesandro, Lisandro Lopez...

Fudbal 17.11.2016 | 23:30
Video: Ćao Prinćipe! Ovo se zove ispraćaj, ovako se vole klub i legende...!
Okružen prijateljima, porodicom, fudbalskim zvezdima i hiljadama navijača koji se kunu u njega, Dijego “Il Prinćipe” Milito je sinoć rekao konačno “adios” fudbalu!

Legendarni Argentinac je u spektaklu na jednom od kultnih svetskih stadiona završio karijeru. U revijalnom meču između zvezda Rasinga i Intera, Milito je pozdravio hiljade navijača koji su priredili spektakl na čuvenom Cilindru i kako dolikuje ispratili legendu u penziju.

U 37-godini, Dijego Milito je kao ispunujen čovek okačio kopačke o klin:

“Odlazim ostavrenih snova. Sanjao sam da karijeru završim u dresu Rasinga”, rekao je Dijego na opoštaju.

Dok su tribine odjekivale: “Milito, Milito, Milito”…



“U ovakvom danu ne mogu da ne pomenem ljude u Evropi. Đenova me je doeval u Evropu i učinila me poznatim u tamošnjem fudbalu, a njeni navijači su me uvek tretirali bogovski. Saragosa mi je omogućila da igram u velikom prvenstvu kao što je španska Primera. A onda Inter… Nezaboravne godine sam proveo u Interu. Uvek sam se osećao posebno u tom klubu. Interovi navijači su mi pružili momente za pamčenje. Hvala im svima”, rekao je Prinćipe.

Ipak, kao i svaki Argentinac, Dijego Milito je zaljubljen u klub iz domovine. U svoj Rasing. Mogao je posle Intera da bira gde će nastaviti karijeru. Od engleske Premijer lige, preko Pari Sen Žermena do bogatih kineskih i američkih klubova. Nije bilo dileme. Rešio je da karijeru završi u Rasingu. Ono što je obećao navijačima kada je odlazio sa 24 godine, na kraju je i ispunio. I osvojio titulu sa popularnom Akademijom prošle godine. Tako se dokazuje ljubav prema klubu, sve ostalo su prazne reči…

“Nemam reči da opišem ovaj osećaj. Hvala svima, jer osećaj kada završiš karijeru u Rasingovom dresu na Cilindru je nešto neopisivo. Hvala ti moj voljeni Rasinže, hvala vam divni navijači. Kao što kaže naša pesma: najbolja stvar koju Rasing ima su njegovi ljudi”.



Milito je u istoriju ispraćen uz prilično popunjene tribina stadiona koji prima 55.000 navijača. Na utakmici između legendi Rasinga i Militovih prijatelja. Utakmicu su odigrala tri tima: “Rasing 2001” su igrali članovi šampionske generacije iz 2001. godine, “Rasing 2014” koju su činili Militovi saigrači iz šampionskog tima od pre dve godine i ekipa Militovih prijatelja sastavljena od fudbalera sa kojima je igrao ili se družio u Evropi.

Rasing 2001: Pecuti, Vitali, Masijel, Lešbor, Arano, Viveros, Bastija, Luks, Čatruk, Prinsipijano, Estevez, Arse, Loskri.

Rasing 2014: Muso, Piljud, Sančez, Ubeda, Kampi, Dijaz, Videla, Serro, Oed, Bou, Leandro Milito (Dijegov sin), Kampi, Ibanjez, Voboril.

Militovi prijatelji: Frančesko Toldo, Havijer Zaneti, Roberto Ajala, Nikolas Burdiso, Valter Samuel, Ivan Kordoba, Leonardo Ponsio, Andres D’Alesandro, Siksto Peralta, Maksi Rodrigez, Fernando Kviroz, Rodrigo De Paul, Lisandro Lopez, Đampjetri, Rinaldi

Milito je za svaki tim odirgao po malo, a u svom stilu se upisao u strelce igrajući u sva tri tima. Posebno osuševljenje na stadionu je zavladalo kada je savladao Frančeska Tolda. U spektaklu je kao trener “Militovih prijatelja” učestvovao i Dijegov brat Gabrijel koji je dočekan zvižducima celog stadiona. Očekivano. Gabi je legenda ljutog gradskog rivala Independijentea…  



A oduševljenje je zavladalao kada je gol u dresu Rasinga postigao Dijegov sin Leandro.



Posle 630 utakmica i 239 golova, Princ je okačio kopačke o klin. Rasing, Argentina i Evropa će ga pamtiti kao jednog od najfatalnijih golgetera 21 veka. Prilika da se još jednom podsetimo golova po kojima ćemo ga pamtiti...



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar