Лондон: Опорављени Раонић лако са Монфисом!

Милош Раонић победио је Гаела Монфиса лако са 6:3, 6:4 на старту завршног турнира у Лондону.

Тенис 13.11.2016 | 23:40
Лондон: Опорављени Раонић лако са Монфисом!
Монфис ни до брејк лопте! У Ђоковићевој групи Раонић је забележио прву победу без икаквих проблема.

Један је дошао повређен, други потпуно ван форме.

Испоставило се да је повреда била мањи проблем у другом мечу 1. кола групе "Иван Лендл".

Свега осам дана након што није могао да наступи у полуфиналу Мастерса у Паризу против Ендија Мареја, чиме је Шкот аутоматски постао светски "Број 1", (4) Милош Раонић вратио се на терен и "почистио" (6) Гаела Монфиса који је према приказаном у "О2 арени" вечерас наговестио да је већ завршио сезону.

Телом је био присутан, али главом не баш.

Канађанин црногорског порекла на старту такмичења у групи, коју је (2) Новак Ђоковић "отворио" победом после губитка првог сета у мечу са (8) Домиником Тимом, забележио је рутинску победу над Французом који за сат и 25 минута неравноправног тениса није имао ни брејк шансу.

Осам их је стекао Раонић, искористио по једну у сваком сету за 6:3, 6:4, што му је донело прво место на "Лендл" табели пред дан паузе и наставак мечева у уторак. Тог дана, само видећемо ко у 15, а ко у 21, састаће се Ђоковић – Монфис и Раонић – Тим.

Раонић је у првом сету "брејкнуо" Монфиса на старту, за 2:0, и потом без икакве драме одбранио предност до 1:0, да би у другом сету егал важио до 3:3, када је Француз поново попустио и практично склизнуо у трећи пораз у шестом мечу са Раонићем.

Рачунајући и азијску турнеју, Монфису је ово био четврти пораз у последњих пет мечева, а рачунајући период после Токија (Шангај, Стокхолм и Лондон) савладао је само Кевина Андерсона.

Раонић се на Мастерсу у Паризу домогао полуфинала где је требало да се састане са Марејем, али није могао да изађе на терен због проблема са бутним мишићем, па је Шкот аутоматски изборио финале које му је у комбинацији са поразом Новака Ђоковића пре полуфинала гарантовало прво место на АТП листи прошлог понедељка.

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ХИПОКРИТ

14.11.2016 07:01

КАКАВ ЕXПРЕСНИ ОПОРАВАК ОД НАВОДНЕ ПОВРЕДЕ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

15.11.2016 01:32

Бас тако