London: Oporavljeni Raonić lako sa Monfisom!

Miloš Raonić pobedio je Gaela Monfisa lako sa 6:3, 6:4 na startu završnog turnira u Londonu.

Tenis 13.11.2016 | 23:40
London: Oporavljeni Raonić lako sa Monfisom!
Monfis ni do brejk lopte! U Đokovićevoj grupi Raonić je zabeležio prvu pobedu bez ikakvih problema.

Jedan je došao povređen, drugi potpuno van forme.

Ispostavilo se da je povreda bila manji problem u drugom meču 1. kola grupe "Ivan Lendl".

Svega osam dana nakon što nije mogao da nastupi u polufinalu Mastersa u Parizu protiv Endija Mareja, čime je Škot automatski postao svetski "Broj 1", (4) Miloš Raonić vratio se na teren i "počistio" (6) Gaela Monfisa koji je prema prikazanom u "O2 areni" večeras nagovestio da je već završio sezonu.

Telom je bio prisutan, ali glavom ne baš.

Kanađanin crnogorskog porekla na startu takmičenja u grupi, koju je (2) Novak Đoković "otvorio" pobedom posle gubitka prvog seta u meču sa (8) Dominikom Timom, zabeležio je rutinsku pobedu nad Francuzom koji za sat i 25 minuta neravnopravnog tenisa nije imao ni brejk šansu.

Osam ih je stekao Raonić, iskoristio po jednu u svakom setu za 6:3, 6:4, što mu je donelo prvo mesto na "Lendl" tabeli pred dan pauze i nastavak mečeva u utorak. Tog dana, samo videćemo ko u 15, a ko u 21, sastaće se Đoković – Monfis i Raonić – Tim.

Raonić je u prvom setu "brejknuo" Monfisa na startu, za 2:0, i potom bez ikakve drame odbranio prednost do 1:0, da bi u drugom setu egal važio do 3:3, kada je Francuz ponovo popustio i praktično skliznuo u treći poraz u šestom meču sa Raonićem.

Računajući i azijsku turneju, Monfisu je ovo bio četvrti poraz u poslednjih pet mečeva, a računajući period posle Tokija (Šangaj, Stokholm i London) savladao je samo Kevina Andersona.

Raonić se na Mastersu u Parizu domogao polufinala gde je trebalo da se sastane sa Marejem, ali nije mogao da izađe na teren zbog problema sa butnim mišićem, pa je Škot automatski izborio finale koje mu je u kombinaciji sa porazom Novaka Đokovića pre polufinala garantovalo prvo mesto na ATP listi prošlog ponedeljka.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

HIPOKRIT

14.11.2016 07:01

KAKAV EXPRESNI OPORAVAK OD NAVODNE POVREDE !

ODGOVORITE
Name

M

15.11.2016 01:32

Bas tako