Фед куп - финале: Преокрет на преокрет и на крају титула Чехињама!

Францускиње су изгубиле финале ФЕД купа у Стразбуру након што су 0:1 претвориле у вођство од 2:1 против Чешке.

Тенис 13.11.2016 | 23:20
Фед куп - финале: Преокрет на преокрет и на крају титула Чехињама!
Најбоље тенисерке Француске успеле су да направе велики преокрет у финалу ФЕД купа и – изгубе на крају!

Јер, последњи преокрет направиле су Чехиње.

Резултат у незаборавном финалу неформалног првенства света за тенисерке, јуче и данас у Стразбуру, кретао се овако: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2 – 2:3!

Барбора Стрицова и Каролина Плишкова победиле су Каролин Гарсију и Кристину Младеновић у одлучујућем петом мечу, уједно и првом дубл окршају, за одбрану наслова првака Светске групе ФЕД купа – 5:7, 5:7.

Чехињама је ово пета титула у последњих шест сезона!

Такође, Чехињама је ово трећа узастопна титула, и оне су прва репрезентација којој је то пошло за руком од Шпаније у периоду од 1993. до 1995. Репрезентација је освојила још пет титула као Чехословачка у седамдесетим и осамдесетим годинама.

Стрицова и Плишкова су добро ретернирале против дубла који је овог лета освојио Ролан Гарос и искористиле су нешто слабију игру Младеновићеве и тако дошле до победе у дуелу у коме су губиле 2:1.

Ово је капитену Чешке Петру Пали пети ФЕД куп и по томе је рекордер.

Плишкова је у суботу довела госте у вођство када је победила Младеновићеву 6:3, 4:6, 16:14 после драматичног трећег сета, најдужег икада одиграног у финалима Фед купа.

Гарсија је после победила Квитову 7:6, 6:3 и тако изједначила. После минута аплауза за 130 особа убијених у терористичким нападима у Паризу пре годину дана, Гарсија је победила Плишкову 6:3, 3:6, 6:3.

Оба капитена правила су тактику за могући одлучујући дубл, тако да су уместо очекиваног сингла Младеновић-Квитова, на терен изашле Ализ Корне и Стрицова. Францускиња је у другом сету водила 4:1, али није успела да се избори са 20. играчицом света, која је победила 6:2, 7:6 и тако обезбедила одлучујући меч, дубл за недељу.

Пре тога, Чешка је избегла пораз у четвртом синглу, пошто је Барбора Стрицова победила Ализ Корне после два сета, 6:2, 7:6.

Стрицова, 20. тенисерка света, победила је 46. на WТА листи Корне за сат и 48 минута и сачувала шансе свом тиму да одбрани титулу у Фед купу.

Чешка је повела јуче пошто је Плишкова победила Кристину Младеновић са 6:3, 4:6, 16:14, а изједначила је Каролина Гарсија победом против Петре Квитове са 7:6, 6:3.

Француска је данас повела са 2:1 после победе Гарсије над Плишковом, 6:3, 3:6, 6:3.

Гарсија, 23. тенисерка света, победила је шесту на WТА листи Плишкову за непуна два сата и довела свој тим на поен до освајања Фед купа. Гарсија је синоћ донела изједначење домаћем тиму победом против Петре Квитове (7:6, 6:3).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар