Fed kup - finale: Preokret na preokret i na kraju titula Čehinjama!

Francuskinje su izgubile finale FED kupa u Strazburu nakon što su 0:1 pretvorile u vođstvo od 2:1 protiv Češke.

Tenis 13.11.2016 | 23:20
Fed kup - finale: Preokret na preokret i na kraju titula Čehinjama!
Najbolje teniserke Francuske uspele su da naprave veliki preokret u finalu FED kupa i – izgube na kraju!

Jer, poslednji preokret napravile su Čehinje.

Rezultat u nezaboravnom finalu neformalnog prvenstva sveta za teniserke, juče i danas u Strazburu, kretao se ovako: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2 – 2:3!

Barbora Stricova i Karolina Pliškova pobedile su Karolin Garsiju i Kristinu Mladenović u odlučujućem petom meču, ujedno i prvom dubl okršaju, za odbranu naslova prvaka Svetske grupe FED kupa – 5:7, 5:7.

Čehinjama je ovo peta titula u poslednjih šest sezona!

Takođe, Čehinjama je ovo treća uzastopna titula, i one su prva reprezentacija kojoj je to pošlo za rukom od Španije u periodu od 1993. do 1995. Reprezentacija je osvojila još pet titula kao Čehoslovačka u sedamdesetim i osamdesetim godinama.

Stricova i Pliškova su dobro reternirale protiv dubla koji je ovog leta osvojio Rolan Garos i iskoristile su nešto slabiju igru Mladenovićeve i tako došle do pobede u duelu u kome su gubile 2:1.

Ovo je kapitenu Češke Petru Pali peti FED kup i po tome je rekorder.

Pliškova je u subotu dovela goste u vođstvo kada je pobedila Mladenovićevu 6:3, 4:6, 16:14 posle dramatičnog trećeg seta, najdužeg ikada odigranog u finalima Fed kupa.

Garsija je posle pobedila Kvitovu 7:6, 6:3 i tako izjednačila. Posle minuta aplauza za 130 osoba ubijenih u terorističkim napadima u Parizu pre godinu dana, Garsija je pobedila Pliškovu 6:3, 3:6, 6:3.

Oba kapitena pravila su taktiku za mogući odlučujući dubl, tako da su umesto očekivanog singla Mladenović-Kvitova, na teren izašle Aliz Korne i Stricova. Francuskinja je u drugom setu vodila 4:1, ali nije uspela da se izbori sa 20. igračicom sveta, koja je pobedila 6:2, 7:6 i tako obezbedila odlučujući meč, dubl za nedelju.

Pre toga, Češka je izbegla poraz u četvrtom singlu, pošto je Barbora Stricova pobedila Aliz Korne posle dva seta, 6:2, 7:6.

Stricova, 20. teniserka sveta, pobedila je 46. na WTA listi Korne za sat i 48 minuta i sačuvala šanse svom timu da odbrani titulu u Fed kupu.

Češka je povela juče pošto je Pliškova pobedila Kristinu Mladenović sa 6:3, 4:6, 16:14, a izjednačila je Karolina Garsija pobedom protiv Petre Kvitove sa 7:6, 6:3.

Francuska je danas povela sa 2:1 posle pobede Garsije nad Pliškovom, 6:3, 3:6, 6:3.

Garsija, 23. teniserka sveta, pobedila je šestu na WTA listi Pliškovu za nepuna dva sata i dovela svoj tim na poen do osvajanja Fed kupa. Garsija je sinoć donela izjednačenje domaćem timu pobedom protiv Petre Kvitove (7:6, 6:3).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar