Новак се мучио, а онда "почистио" Тима

“Останите мирни и верујте у Новака Ђоковића”. То је порука коју је Борис Бекер послао свима путем Инстаграма непосредно пред почетак меча српског тенисера и Доминика Тима.

Свијет 13.11.2016 | 21:45
Новак се мучио, а онда "почистио" Тима
Испоставило се да је био у праву, пошто је мирноћа управо оно што је било потребно Новаку и навијачима у првом мечу завршног турнира у Лондону где је после преокрета дошао до победе - 6:7 (10:12), 6:0, 6:2.

Подигао је руку високо, стегао песницу и послао јасну поруку противницима - Вратио сам се!

Већ од старта дуела је Новак показао да је у много бољем стању него што је то био случај у Паризу. Ударци су му били оштрији, прецизнији и реакција после сваког поена је постојала, било да је добијен или изгубљен поен.

Гемови на сервис Аустријанца су углавном били дужи, Новак је тражио шансу, пропустио и брејк лопту у четвртом гему, али се његов ривал није предавао већ је показао да му је место међу осморицом најбољих. Први мали пад је српски ас имао у 11. гему када је дао шансу противнику да му одузме сервис. Извукао се из те ситуације, а затим су обојица добро сервирали па је сет отишао у тај-брејк.

Аустријанац је боље кренуо и повео са 2:0. Новак се вратио и изједначио, а онда у петом поену одиграо преспоро, Тим то “прочитао”, а Србин чак ни бацањем у стилу свог тренера није успео да дохвати лоптицу. Доминик је добро сервирао, Новак био половичан затим па је његов ривал повео са 6:3.

Направио је Тим затим две дупле сервис грешке и вратио Србина у игру (6:5). Бекхенд аустријског играча је завршио у мрежи, па је на промени страна резултат био нерешен (6:6). Мрежа је затим помогла Тиму. Одлично је Новак сервирао и изашао напред, али је лоптица докачила врх мреже и тако “доделила” поен Доминику.

Поклон је одмах вратио форхендом који је отишао далеко у аут. После пет сет лоти које је пропустио, ред је дошао на Новака, али је Тим успео да се извуче из незгодне ситуације. Све што је пропустио раније је надокнадио пар минута касније када је шесту сет лопту реализовао и повео (12:10).

Одмах на старту другог сета је Новак урадио оно што му није полазило за руком у првом - направио је брејк, а затим га и потврдио. Идентичну ствар је урадио у наредна четири гема, па је на семафору брзо стајало 6:0!

После више од 20 минута је Тим дошао до гема, повео је на старту трећег сета (1:0). Није то имало никакав утицај на Новака који је наставио да црта по терену, да погађа оно што замисли, а као награда за то је прво стигао брејк, а затим и његова потврда (3:1). До краја меча је српски репрезентативац направио још један брејк и дошао до победе - 6:2.

МУРИЊО НА ТРИБИНАМА



Тренер Манчестер јунајтеда Жозе Мурињо је искористио репрезентативну паузу да дође у Лондон и гледа меч Ђоковића и Тима. Португалски стручњак је познат као љубитељ тениса, а непосредно пре меча се сликао са Кеијем Нишикоријем. Друштво му је правио штопер Барселоне Ђерар Пике.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дјоле

13.11.2016 16:59

Нас си и НАЈБОЉИ си. И кад губис НАС си. Бити на свјетском трому и један дан-велика је ствар за нас мале. Све сто надаље урадис НАС си СВЕТАЦ у послу којим се бавис. Нас си ПОНОС и ДИКА за навјек. Нек је Бог стобом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле Србин

13.11.2016 17:46

Браво Ноле. Све си у животу добро урадио а даље опуштено и шта буде опет си легенда свјетска. Све најбоље теби и твојој породици желимо сви из Републике Српске и шире. Пусти "комшију министра из РС" и поново нам дођи у РС.