Novak se mučio, a onda "počistio" Tima

“Ostanite mirni i verujte u Novaka Đokovića”. To je poruka koju je Boris Beker poslao svima putem Instagrama neposredno pred početak meča srpskog tenisera i Dominika Tima.

Svijet 13.11.2016 | 21:45
Novak se mučio, a onda "počistio" Tima
Ispostavilo se da je bio u pravu, pošto je mirnoća upravo ono što je bilo potrebno Novaku i navijačima u prvom meču završnog turnira u Londonu gde je posle preokreta došao do pobede - 6:7 (10:12), 6:0, 6:2.

Podigao je ruku visoko, stegao pesnicu i poslao jasnu poruku protivnicima - Vratio sam se!

Već od starta duela je Novak pokazao da je u mnogo boljem stanju nego što je to bio slučaj u Parizu. Udarci su mu bili oštriji, precizniji i reakcija posle svakog poena je postojala, bilo da je dobijen ili izgubljen poen.

Gemovi na servis Austrijanca su uglavnom bili duži, Novak je tražio šansu, propustio i brejk loptu u četvrtom gemu, ali se njegov rival nije predavao već je pokazao da mu je mesto među osmoricom najboljih. Prvi mali pad je srpski as imao u 11. gemu kada je dao šansu protivniku da mu oduzme servis. Izvukao se iz te situacije, a zatim su obojica dobro servirali pa je set otišao u taj-brejk.

Austrijanac je bolje krenuo i poveo sa 2:0. Novak se vratio i izjednačio, a onda u petom poenu odigrao presporo, Tim to “pročitao”, a Srbin čak ni bacanjem u stilu svog trenera nije uspeo da dohvati lopticu. Dominik je dobro servirao, Novak bio polovičan zatim pa je njegov rival poveo sa 6:3.

Napravio je Tim zatim dve duple servis greške i vratio Srbina u igru (6:5). Bekhend austrijskog igrača je završio u mreži, pa je na promeni strana rezultat bio nerešen (6:6). Mreža je zatim pomogla Timu. Odlično je Novak servirao i izašao napred, ali je loptica dokačila vrh mreže i tako “dodelila” poen Dominiku.

Poklon je odmah vratio forhendom koji je otišao daleko u aut. Posle pet set loti koje je propustio, red je došao na Novaka, ali je Tim uspeo da se izvuče iz nezgodne situacije. Sve što je propustio ranije je nadoknadio par minuta kasnije kada je šestu set loptu realizovao i poveo (12:10).

Odmah na startu drugog seta je Novak uradio ono što mu nije polazilo za rukom u prvom - napravio je brejk, a zatim ga i potvrdio. Identičnu stvar je uradio u naredna četiri gema, pa je na semaforu brzo stajalo 6:0!

Posle više od 20 minuta je Tim došao do gema, poveo je na startu trećeg seta (1:0). Nije to imalo nikakav uticaj na Novaka koji je nastavio da crta po terenu, da pogađa ono što zamisli, a kao nagrada za to je prvo stigao brejk, a zatim i njegova potvrda (3:1). Do kraja meča je srpski reprezentativac napravio još jedan brejk i došao do pobede - 6:2.

MURINjO NA TRIBINAMA



Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo je iskoristio reprezentativnu pauzu da dođe u London i gleda meč Đokovića i Tima. Portugalski stručnjak je poznat kao ljubitelj tenisa, a neposredno pre meča se slikao sa Keijem Nišikorijem. Društvo mu je pravio štoper Barselone Đerar Pike.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Djole

13.11.2016 16:59

Nas si i NAJBOLJI si. I kad gubis NAS si. Biti na svjetskom tromu i jedan dan-velika je stvar za nas male. Sve sto nadalje uradis NAS si SVETAC u poslu kojim se bavis. Nas si PONOS i DIKA za navjek. Nek je Bog stobom.

ODGOVORITE
Name

Nole Srbin

13.11.2016 17:46

Bravo Nole. Sve si u životu dobro uradio a dalje opušteno i šta bude opet si legenda svjetska. Sve najbolje tebi i tvojoj porodici želimo svi iz Republike Srpske i šire. Pusti "komšiju ministra iz RS" i ponovo nam dođi u RS.