Федерер инспирацију нашао у Надалу!

Швајцарац се нада да ће на терен у јануару наредне године. Инспирисао га Рафаел Надал који је говорио о пензионисању.

Тенис 14.11.2016 | 15:15
Федерер инспирацију нашао у Надалу!
Роџер Федерер и Рафаел Надал дуго су били део највећег тениског ривалства, све док им рачуне није "помутио" Новак Ђоковић, а обојица су сезоне завршили раније због повреда.

У случају Швајцарца, који је последњи меч одиграо још у полуфиналу Вимблдона, повратак се очекује у јануару наредне године, док ће Шпанац, који је много пута у каријери био повређен, на терен крајем децембра у Абу Дабију.

Федерер се обратио Надалу и поручио...

"Ти си то урадио'милион' пута и инспирацију за повратак могу да црпим од тебе. Вратио си се у топ10, топ5, чак и на прво место АТП листе. То је нешто о чему ћу сигурно размишљати када се вратим на терен у јануару", поручио је Роџер.

Због "прескакања" турнира Федерер је испао из ТОП10 и налази се на 16. месту на АТП листи. Млађи Надал је позициониран осам позиција више, а новинаре је занимало да ли је размишљао о завршетку каријере због константних повреда.

"Уживам у ономе што радим, нарочито када сам здрав: када нисам, наравно да не уживам. Не могу да вам дам одговор када ни ја не знам да одговорим самом себи. Када почнеш да размишљаш о крају каријере онда ниси фокусиран сто посто на игру", казао је Рафа и онда додао:

"Нисам забринут у вези пензије, шта се деси, деси се. Када тај дан дође – ја ћу то знати. Не морам посебно да се припремам за њега", закључио је шпански тенисер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар