Federer inspiraciju našao u Nadalu!

Švajcarac se nada da će na teren u januaru naredne godine. Inspirisao ga Rafael Nadal koji je govorio o penzionisanju.

Tenis 14.11.2016 | 15:15
Federer inspiraciju našao u Nadalu!
Rodžer Federer i Rafael Nadal dugo su bili deo najvećeg teniskog rivalstva, sve dok im račune nije "pomutio" Novak Đoković, a obojica su sezone završili ranije zbog povreda.

U slučaju Švajcarca, koji je poslednji meč odigrao još u polufinalu Vimbldona, povratak se očekuje u januaru naredne godine, dok će Španac, koji je mnogo puta u karijeri bio povređen, na teren krajem decembra u Abu Dabiju.

Federer se obratio Nadalu i poručio...

"Ti si to uradio'milion' puta i inspiraciju za povratak mogu da crpim od tebe. Vratio si se u top10, top5, čak i na prvo mesto ATP liste. To je nešto o čemu ću sigurno razmišljati kada se vratim na teren u januaru", poručio je Rodžer.

Zbog "preskakanja" turnira Federer je ispao iz TOP10 i nalazi se na 16. mestu na ATP listi. Mlađi Nadal je pozicioniran osam pozicija više, a novinare je zanimalo da li je razmišljao o završetku karijere zbog konstantnih povreda.

"Uživam u onome što radim, naročito kada sam zdrav: kada nisam, naravno da ne uživam. Ne mogu da vam dam odgovor kada ni ja ne znam da odgovorim samom sebi. Kada počneš da razmišljaš o kraju karijere onda nisi fokusiran sto posto na igru", kazao je Rafa i onda dodao:

"Nisam zabrinut u vezi penzije, šta se desi, desi se. Kada taj dan dođe – ja ću to znati. Ne moram posebno da se pripremam za njega", zaključio je španski teniser.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar