Мјере забране: Књижили имовину чак и на мртве

У Кантоналном суду у Сарајеву одржано је рочиште за одређивање мјера забране за осам лица ухапшених у акцији "Правда".

Босна и Херцеговина 13.11.2016 | 14:54
Мјере забране: Књижили имовину чак и на мртве
Мјере забране напуштања мјеста боравка и путовања одређене су за осам осумњичених, односно Едину Мутевелић, Емира Карачу, Перу Вуковића, Хајрудина Омербеговића, Мухамеда Хаџиомеровића, Кему Капура, Едина Бановића и Муамера Питу.

За Капура, Карача и Омербеговића је затражена забрана обављања дјелатности као и за Питу који је осумњичен да је као курир Општинског суда у Сарајеву продавао информације Делимустафићу.

Наиме, Тужилаштво сумњичи ових осам особа да су уз помоћ Лејле Фазлагић, бившг судије Општинског суда у Сарајеву, мимо закона укњижили имовину на 70 лица од којих су неки и тада већ били мртви.

Едина Мутевелић је заједно са Емиром Карачом осумњичена у предмету да је оштетила "Хипо Алпе Адриа Банку" за 1,6 милиона КМ, тако што је раскинула уговор о залогу имовине који је потписала још 1999. године са "Дубровачком банком" коју је наслиједила "Хипо банка", а након што је Лејла Фазлагић омогућила да врати некретнину она ју је продала "Ценексу" ДОО чији је власник Алија Делимустафић, а да није наложено да се врати два милиона КМ које је Мутевелић добила као кредит уз залог некретнине.

Тужилаштво кантона Сарајево терети 14 оптужених и за кршење урбанистичко-регулационог плана на подручју Маријиног двора гдје је требало да се гради шестоспратница већа од "Сити центра".

УХАПШЕНА ЈОШ ДВА ОСУМЊИЧЕНА ЛИЦА

Полицијски службеници Федералне управе полиције /ФУП/ данас су у наставку оперативне акције "Правда" на подручју Кантона Сарајево ухапсили лица чији су иницијали А.Л. и Х.С. који се сумњиче за кривично дјело помоћ починиоцу послије учињеног кривичног дјела.

Полиција је извршила и претресе на још двије локације на подручју Кантона с циљем проналажења трагова и доказа који могу користити за кривични поступак, саопштено је из ФУП-а.

Ухапшена лица су приведена у службене просторије ФУП-а ради криминалистичке обраде, након чега ће у законском року бити предата у надлежност Кантоналном тужилаштву Сарајево.

ФУП подсјећа да је 11. новембра под надзором Кантоналног тужилаштва започео реализацију акције "Правда" на подручју Федерације БиХ и Републике Српске.

У склопу акције, а по наредби надлежних судова, извршени су претреси на више од 40 локација у БиХ и ухапшено 15 лица која се доводе у везу са кривичним дјелима организована криминална група у вези са кривичним дјелима злоупотреба положаја или овлаштења, повреда закона од судија, прање новца и превара.

Извор: Независне новине/СРНА

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

пери

13.11.2016 15:08

Кад је ред на цоловице да се хапсе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

13.11.2016 15:45

Све ово је мала маца шта је Мирко Чоловић покро. Можда су ови код Чоловића учили занат .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стан

13.11.2016 16:25

Мојој мајци власти у Сарајеву још нису вратиле стан, још се води процес пред стамбеном комисијом. Треба прочешљати и стамбене послове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чајевац

13.11.2016 18:08

Питајте Карачу за Чајевац,какве везе има са Додиком и са тужитељицом Славицом Матијаш?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аднан

13.11.2016 18:10

Хоће ли Карача одговарати за лоповлук који је починио у име Вуковића власника Астра ктиминално-коцкарске фирме?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врло теско цак и у Босни

13.11.2016 22:05

Они су та књизења могли радити на име цланова породице и људи ције су пуномоци некад добили. Тога има свугдје и нисте уопсте далеко од ЕУ у томе. Мислим да сте мали првацици за ове але и њихове криминале.

ОДГОВОРИТЕ