Луталице дочекују зиму у склоништима

Пси луталице, мачке и друге напуштене животиње имаће прилику да презиме у монтажним кућицама које удружење грађана "Кербер" у Бањалуци планира да постави на више локација у децембру.

Република Српска 12.11.2016 | 17:50
Луталице дочекују зиму у склоништима
Предсједник удружења Горан Милојевић каже да већ трећу годину збрињавају напуштене животиње у зимском периоду.

"У питању су једнократне картонске кућице обавијене фолијом које сами правимо. Поставићемо их на више мјеста, а највише у приградским насељима. Тачне локације не желимо да објављујемо, јер су их вандали у претходне двије године уништавали дан послије постављања", рекао је Милојевић.

Додаје да у Бањалуци има доста напуштених паса и то већином због неодговорних власника.

"Најчешће их избацују у Трапистима, Мотикама и Српским топлицама те на путу за Мањачу и ту се формирају групе напуштених паса. У највећем броју случајева пси које видимо у ужем центру града нису луталице, они имају власнике који их пуштају да се крећу без надзора. Многи се не врате јер их згазе аутомобили", истиче Милојевић.

Објаснио је да ће волонтери "Кербера" током цијеле зиме одржавати постављена уточишта.

"Доносићемо сламу и мијењаћемо кућице уколико буду уништене. Позивамо све грађане да донирају сламу или храну за псе јер за сада све радимо сами и немамо никакву финансијску подршку од града", додао је Милојевић.

Извор: Глас Српске

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

цица

12.11.2016 18:15

Не памтом да сам несто паметније,љепсе,племенитије нити боље процитала

ОДГОВОРИТЕ
Name

цица

12.11.2016 18:17

ХВАЛА БОГУ ПА ИМА ЈОС НОРМАЛНИХ ЉУДИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

***

12.11.2016 19:05

Цицо, кад те емоција тера узми себи једног кера...

Name

Јелена

12.11.2016 20:39

СВАКА ЦАСТ КЕРБЕРУ!!! ИМАМ ПЕТ ПАСА У СВОМ ДВОРИСТУ И РАДУЈЕМ СЕ ДА И ОНИ ЗИВЕ.НЕЗНАМ ВИСЕ КОЛИКО САМ ИХ СПАСИЛА И УДОМИЛА... ВИСЕ НЕ БРОЈИМ! не радим али се снадем да их прехраним и одведем ветеринару кад затреба,ДА СВАКО У СВОМ ОКРУЗЕЊУ УРАДИ НЕСТО ЗА САМО ЈЕДНОГ ПСА ИЛИ МАЦКУ НЕБИ БИЛО ОВОЛИКО ЛУТАЛИЦА.ТРЕБА ЗАБРАНИТИ РАЗМНОЗАВАЊЕ РАСНИХ ПАСА И ЗАРАДИВАЊЕ НА ТИМ ЈАДНИМ СТВОРЕЊИМА. УВЕСТИ РАД ВТЕРИНАРИМА ДА СТЕРИЛИСУ , ПОМОЦИ КЕРБЕРУ И ОСТАЛИМ УДРУЗЕЊИМА. ТАДА БИ БИЛО БОЉЕ ЉЕПСЕ И КУЦАМА И НАМА! није довољно само процитати и остати на лијепом утиску треба дјеловати, изато кад одемо у темпо тамо има корпа у коју требама сви убацити прилог за насе љубимце.поздрав свим љубитељима зивотиња!

ОДГОВОРИТЕ
Name

омер калајиц

13.11.2016 08:12

Свака цаст тако и треба помоц керовима и мацкама који су угрозени јер и то су зива бица и јасе захфаљујем у меје име и свим који су организовали ову добру и сретну организацију алах вас наградио

ОДГОВОРИТЕ