Lutalice dočekuju zimu u skloništima

Psi lutalice, mačke i druge napuštene životinje imaće priliku da prezime u montažnim kućicama koje udruženje građana "Kerber" u Banjaluci planira da postavi na više lokacija u decembru.

Republika Srpska 12.11.2016 | 17:50
Lutalice dočekuju zimu u skloništima
Predsjednik udruženja Goran Milojević kaže da već treću godinu zbrinjavaju napuštene životinje u zimskom periodu.

"U pitanju su jednokratne kartonske kućice obavijene folijom koje sami pravimo. Postavićemo ih na više mjesta, a najviše u prigradskim naseljima. Tačne lokacije ne želimo da objavljujemo, jer su ih vandali u prethodne dvije godine uništavali dan poslije postavljanja", rekao je Milojević.

Dodaje da u Banjaluci ima dosta napuštenih pasa i to većinom zbog neodgovornih vlasnika.

"Najčešće ih izbacuju u Trapistima, Motikama i Srpskim toplicama te na putu za Manjaču i tu se formiraju grupe napuštenih pasa. U najvećem broju slučajeva psi koje vidimo u užem centru grada nisu lutalice, oni imaju vlasnike koji ih puštaju da se kreću bez nadzora. Mnogi se ne vrate jer ih zgaze automobili", ističe Milojević.

Objasnio je da će volonteri "Kerbera" tokom cijele zime održavati postavljena utočišta.

"Donosićemo slamu i mijenjaćemo kućice ukoliko budu uništene. Pozivamo sve građane da doniraju slamu ili hranu za pse jer za sada sve radimo sami i nemamo nikakvu finansijsku podršku od grada", dodao je Milojević.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

cica

12.11.2016 18:15

Ne pamtom da sam nesto pametnije,ljepse,plemenitije niti bolje procitala

ODGOVORITE
Name

cica

12.11.2016 18:17

HVALA BOGU PA IMA JOS NORMALNIH LJUDI

ODGOVORITE
Name

***

12.11.2016 19:05

Cico, kad te emocija tera uzmi sebi jednog kera...

Name

Jelena

12.11.2016 20:39

SVAKA CAST KERBERU!!! IMAM PET PASA U SVOM DVORISTU I RADUJEM SE DA I ONI ZIVE.NEZNAM VISE KOLIKO SAM IH SPASILA I UDOMILA... VISE NE BROJIM! ne radim ali se snadem da ih prehranim i odvedem veterinaru kad zatreba,DA SVAKO U SVOM OKRUZENJU URADI NESTO ZA SAMO JEDNOG PSA ILI MACKU NEBI BILO OVOLIKO LUTALICA.TREBA ZABRANITI RAZMNOZAVANJE RASNIH PASA I ZARADIVANJE NA TIM JADNIM STVORENJIMA. UVESTI RAD VTERINARIMA DA STERILISU , POMOCI KERBERU I OSTALIM UDRUZENJIMA. TADA BI BILO BOLJE LJEPSE I KUCAMA I NAMA! nije dovoljno samo procitati i ostati na lijepom utisku treba djelovati, izato kad odemo u tempo tamo ima korpa u koju trebama svi ubaciti prilog za nase ljubimce.pozdrav svim ljubiteljima zivotinja!

ODGOVORITE
Name

omer kalajic

13.11.2016 08:12

Svaka cast tako i treba pomoc kerovima i mackama koji su ugrozeni jer i to su ziva bica i jase zahfaljujem u meje ime i svim koji su organizovali ovu dobru i sretnu organizaciju alah vas nagradio

ODGOVORITE