Спријечени терористички напади у Русији

Федерална служба безбједности /ФСБ/ ухапсила је организовану групу повезану с "Исламском државом" од десет припадника који су осумњичени да су припремали терористичке нападе у Москви и Санкт Петербургу, саопштила је прес-служба ове агенције.

Свијет 12.11.2016 | 13:27
Спријечени терористички напади у Русији
Како се наводи у саопштењу, ова терористичка група састоји се од држављана земаља централне Азије, преноси "Спутњик".

Осумњичени су признали да имају контакте са командантима "Исламске државе" на Блиском истоку, као и које саучеснике и задатке су имали у Русији и другим земљама.

Припадници ове терористичке групе планирали су нападе на јавна мјеста у Москви и Санкт Петербургу, саоптио је ФСБ.

"Федерална безбједоносна агенција уз помоћ руског Министарства унутрашњих послова и у сарадњи са колегама из Таџикистана и Киргизије зауставила је међурегионалну терористичку групу састављену од различитих нација из Централноазијскг региона. Они су планирали низ разрађених терористичких напада у Москви и Санкт Петербургу уз кориштење аутоматског наоружања и квалитетних екплозивних направа", наводи се у саопштењу.

Заплијењене су импровизоване бомбе пуњене шрапнелима, ватрено оружје, муниција телекомуникациона опрема.

Извор: Агенције/Спутњик

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Карадоз

12.11.2016 12:41

Ухапсени су припадници криминалне групе а не терористицке.. знаци и криминалци изводе терористицке нападе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дума

12.11.2016 15:17

Полиција ради за политичаре,ако су политичари олош тако се понаша и полиција. У Русији доласком Путина политичари раде за своју државу па тако и полиција ради свој посао и није им тешко ово обавити. Све ово може и наша полиција али морамо мијењати политичку багру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Змај

12.11.2016 15:23

Један човјек промјени и уреди онолику Русију гдје је царевала мафија. А ми овдје гледамо наш олос како нас уништава из године у годину и ништа не предузимамо. Срам нас било!

ОДГОВОРИТЕ