Spriječeni teroristički napadi u Rusiji

Federalna služba bezbjednosti /FSB/ uhapsila je organizovanu grupu povezanu s "Islamskom državom" od deset pripadnika koji su osumnjičeni da su pripremali terorističke napade u Moskvi i Sankt Peterburgu, saopštila je pres-služba ove agencije.

Svijet 12.11.2016 | 13:27
Spriječeni teroristički napadi u Rusiji
Kako se navodi u saopštenju, ova teroristička grupa sastoji se od državljana zemalja centralne Azije, prenosi "Sputnjik".

Osumnjičeni su priznali da imaju kontakte sa komandantima "Islamske države" na Bliskom istoku, kao i koje saučesnike i zadatke su imali u Rusiji i drugim zemljama.

Pripadnici ove terorističke grupe planirali su napade na javna mjesta u Moskvi i Sankt Peterburgu, saoptio je FSB.

"Federalna bezbjedonosna agencija uz pomoć ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova i u saradnji sa kolegama iz Tadžikistana i Kirgizije zaustavila je međuregionalnu terorističku grupu sastavljenu od različitih nacija iz Centralnoazijskg regiona. Oni su planirali niz razrađenih terorističkih napada u Moskvi i Sankt Peterburgu uz korištenje automatskog naoružanja i kvalitetnih ekplozivnih naprava", navodi se u saopštenju.

Zaplijenjene su improvizovane bombe punjene šrapnelima, vatreno oružje, municija telekomunikaciona oprema.

Izvor: Agencije/Sputnjik

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Karadoz

12.11.2016 12:41

Uhapseni su pripadnici kriminalne grupe a ne teroristicke.. znaci i kriminalci izvode teroristicke napade.

ODGOVORITE
Name

Duma

12.11.2016 15:17

Policija radi za političare,ako su političari ološ tako se ponaša i policija. U Rusiji dolaskom Putina političari rade za svoju državu pa tako i policija radi svoj posao i nije im teško ovo obaviti. Sve ovo može i naša policija ali moramo mijenjati političku bagru.

ODGOVORITE
Name

Zmaj

12.11.2016 15:23

Jedan čovjek promjeni i uredi onoliku Rusiju gdje je carevala mafija. A mi ovdje gledamo naš olos kako nas uništava iz godine u godinu i ništa ne preduzimamo. Sram nas bilo!

ODGOVORITE