Америка и Русија затварају ОХР у БиХ?

Шеф Представништва Републике Српске у Вашингтону Обрад Кесић оцијенио је да би доласком Доналда Трампа на функцију америчког предсједника САД и Русија могле да нормализују односе и усагласе затварање ОХР-а у БиХ.

Босна и Херцеговина 12.11.2016 | 21:52
Америка и Русија затварају ОХР у БиХ?
Кесић је рекао да су САД до сада биле кључна препрека затварању канцеларије високог представника у БиХ, иако она више нема моћ и ауторитет да утиче на ситуацију у БиХ.

Он је за "Еуроблиц" навео да се доласком на власт новог америчког предсједника не могу очекивати брзе промјене спољне политике САД, укључујући и Балкан, иако је Трамп најавио заокрет.



Кесић је оцијенио да би за Српску била корисна нормализације односа САД и Русије.

Он је навео да неколико људи у вези са Трампом, а који су у посљедњих годину дана били код предсједника Српске Милорада Додика, исказују много веће разумијевање за позицију Српске од ранијег америчког естаблишмента.

Кесић је додао да је Представништво имало контакте са људима из кампање Доналда Трампа о томе да висока делегација Српске учествује на инаугурацији новог предсједника САД.

Извор: Агенције/ЕуроБлиц

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

АЦО В.

12.11.2016 10:35

Демагог... Да видимо и то цудо да Миле буде позван на инаугурацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

12.11.2016 10:46

Па лицно мислим да је америка много зависна од РС-а и Трумп треба да посаље специалну позивницу Серифу Додику и и каубојки у бијелим цизмама Цвијки насој.Ако буде инаугорације без њих ниста неце вазити.А сто је најбитније све нове свјетске одлуке неце висе моци да се доносе без РС-а то нек буде свима јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

12.11.2016 12:17

Досло време да да СЕ погледа истини у оци

Name

Ко је овај

12.11.2016 11:09

Ова креатура сто арчи паре РС а у САД-у "сигурно" зна шта це бити.вјероватно га трамп звао.Која будала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пинка

12.11.2016 11:29

Колико узимас мјесецно од Доде велико Србине??? Само је један једини бијо патријота, представљао и помагао свом Српском Народу а то је ПУПИН. АМИН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

12.11.2016 11:33

Зар ви срби заиста мислите да сви они професионални политичари у САД-у, небитно дал се ради о демократима или републиканцима који сједе годинама у конгресу и сенату, да се убудуће неће ништа питати и да ће преко ноћи промијенити своје мишљење и ставове о унутарњој и посебно вањској политици..само зато што је на предсједничку позицију изабран Доналд Трумп?? Па није САД монархија у којој само један човјек одлучује.. Немојте се изненадит ако Трумп за вас буде гори од Цлинтона !! п.с. ко зна.. можда су га бас због тога и изабрали..да препредени и намазани конгресмени и сенатори могу оргијати како желе ..а да им предсједник буде само марионета

ОДГОВОРИТЕ
Name

33

12.11.2016 19:53

Одавно им је предсједник марионета. Долар влада САДом и предсједник мора да ради оно сто му тај капитал казе. Власници тог капитала нису само Америцког поријекла него су то и Брити, Нијемци, Французи. Арапи боље рецено сеици из Сауди Арабије, Кувајта итд. Предсједник утице омолико колико утицу они које представља односнп за ције интересе је и кандидован. Медјутим, ако погледамо ко су били предсједници СДА уназад 20 година, Трамп је далеко најприхватљивији, бар сто се мене тице. Сјетите се само Била Клинтона. Да ду га свијецом тразили, нису могли наци горег. А ни Обама није био пуно бољи. За нијансу. Бар није правио скандале.

Name

Озна

12.11.2016 12:01

Пусте жеље наших политичара. Хоће да угасе ОХР па да могу формирати ОЗНУ која би политичаре штитила од народа. Онда ми могли направити и један Голи Оток и тако да владају и краду срећно и задовољно до краја свог живота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

12.11.2016 12:13

Питали Трумпа оцес ли повуци ОХР из РС, Казе Трумп да,да повуци цу ОХР и повуци цу све србе из РС у САД а вратицу све муслимане васем председнику .

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

12.11.2016 14:12

Једни од нај бољи коментара за овај напацени народ извуците поуке

Name

Јован

12.11.2016 12:32

Није лош ОХР него високи представници које су корумпирали наше владајуће битанге. Високи представници заступају интересе земаља из којих долазе а за узврат штите наш политички олош од санкција. Наши политичари се никад,званично,нису жалили на високе представнике већ само лају по локалним телевизијама. Због овога ја теби ти мени,БиХ је постала праоница пара страног олоша из земаља одакле долазе високи представници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

12.11.2016 22:36

Какви бламови. Ево Трамп сједи у цоску и цека да Срби рекну своје зеље а он це одмах скоцити и то безусловно испунити. Па знате ли ко иде прво код њега??? Енглези. Надам се да је и будалама све јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теско народу

13.11.2016 06:58

Ако представници медјународних институција напусте БиХ,онда је народ сасвим нагребусио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

13.11.2016 18:12

Слажем се потпуно, мада сматрам да су се И они усускали са овим насим кримосима и да не раде висе ваљано. Прилика је и њиманда се овде заради јер то у својим земљама не могу радити.