Amerika i Rusija zatvaraju OHR u BiH?

Šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić ocijenio je da bi dolaskom Donalda Trampa na funkciju američkog predsjednika SAD i Rusija mogle da normalizuju odnose i usaglase zatvaranje OHR-a u BiH.

Bosna i Hercegovina 12.11.2016 | 21:52
Amerika i Rusija zatvaraju OHR u BiH?
Kesić je rekao da su SAD do sada bile ključna prepreka zatvaranju kancelarije visokog predstavnika u BiH, iako ona više nema moć i autoritet da utiče na situaciju u BiH.

On je za "Euroblic" naveo da se dolaskom na vlast novog američkog predsjednika ne mogu očekivati brze promjene spoljne politike SAD, uključujući i Balkan, iako je Tramp najavio zaokret.



Kesić je ocijenio da bi za Srpsku bila korisna normalizacije odnosa SAD i Rusije.

On je naveo da nekoliko ljudi u vezi sa Trampom, a koji su u posljednjih godinu dana bili kod predsjednika Srpske Milorada Dodika, iskazuju mnogo veće razumijevanje za poziciju Srpske od ranijeg američkog establišmenta.

Kesić je dodao da je Predstavništvo imalo kontakte sa ljudima iz kampanje Donalda Trampa o tome da visoka delegacija Srpske učestvuje na inauguraciji novog predsjednika SAD.

Izvor: Agencije/EuroBlic

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

ACO V.

12.11.2016 10:35

Demagog... Da vidimo i to cudo da Mile bude pozvan na inauguraciju.

ODGOVORITE
Name

AR

12.11.2016 10:46

Pa licno mislim da je amerika mnogo zavisna od RS-a i Trump treba da posalje specialnu pozivnicu Serifu Dodiku i i kaubojki u bijelim cizmama Cvijki nasoj.Ako bude inaugoracije bez njih nista nece vaziti.A sto je najbitnije sve nove svjetske odluke nece vise moci da se donose bez RS-a to nek bude svima jasno.

ODGOVORITE
Name

Rs

12.11.2016 12:17

Doslo vreme da da SE pogleda istini u oci

Name

Ko je ovaj

12.11.2016 11:09

Ova kreatura sto arči pare RS a u SAD-u "sigurno" zna šta ce biti.vjerovatno ga tramp zvao.Koja budala.

ODGOVORITE
Name

pinka

12.11.2016 11:29

Koliko uzimas mjesecno od Dode veliko Srbine??? Samo je jedan jedini bijo patrijota, predstavljao i pomagao svom Srpskom Narodu a to je PUPIN. AMIN.

ODGOVORITE
Name

hm

12.11.2016 11:33

Zar vi srbi zaista mislite da svi oni profesionalni političari u SAD-u, nebitno dal se radi o demokratima ili republikancima koji sjede godinama u kongresu i senatu, da se ubuduće neće ništa pitati i da će preko noći promijeniti svoje mišljenje i stavove o unutarnjoj i posebno vanjskoj politici..samo zato što je na predsjedničku poziciju izabran Donald Trump?? Pa nije SAD monarhija u kojoj samo jedan čovjek odlučuje.. Nemojte se iznenadit ako Trump za vas bude gori od Clintona !! p.s. ko zna.. možda su ga bas zbog toga i izabrali..da prepredeni i namazani kongresmeni i senatori mogu orgijati kako žele ..a da im predsjednik bude samo marioneta

ODGOVORITE
Name

33

12.11.2016 19:53

Odavno im je predsjednik marioneta. Dolar vlada SADom i predsjednik mora da radi ono sto mu taj kapital kaze. Vlasnici tog kapitala nisu samo Americkog porijekla nego su to i Briti, Nijemci, Francuzi. Arapi bolje receno seici iz Saudi Arabije, Kuvajta itd. Predsjednik utice omoliko koliko uticu oni koje predstavlja odnosnp za cije interese je i kandidovan. Medjutim, ako pogledamo ko su bili predsjednici SDA unazad 20 godina, Tramp je daleko najprihvatljiviji, bar sto se mene tice. Sjetite se samo Bila Klintona. Da du ga svijecom trazili, nisu mogli naci goreg. A ni Obama nije bio puno bolji. Za nijansu. Bar nije pravio skandale.

Name

Ozna

12.11.2016 12:01

Puste želje naših političara. Hoće da ugase OHR pa da mogu formirati OZNU koja bi političare štitila od naroda. Onda mi mogli napraviti i jedan Goli Otok i tako da vladaju i kradu srećno i zadovoljno do kraja svog života.

ODGOVORITE
Name

Baja

12.11.2016 12:13

Pitali Trumpa oces li povuci OHR iz RS, Kaze Trump da,da povuci cu OHR i povuci cu sve srbe iz RS u SAD a vraticu sve muslimane vasem predsedniku .

ODGOVORITE
Name

007

12.11.2016 14:12

Jedni od naj bolji komentara za ovaj napaceni narod izvucite pouke

Name

Jovan

12.11.2016 12:32

Nije loš OHR nego visoki predstavnici koje su korumpirali naše vladajuće bitange. Visoki predstavnici zastupaju interese zemalja iz kojih dolaze a za uzvrat štite naš politički ološ od sankcija. Naši političari se nikad,zvanično,nisu žalili na visoke predstavnike već samo laju po lokalnim televizijama. Zbog ovoga ja tebi ti meni,BiH je postala praonica para stranog ološa iz zemalja odakle dolaze visoki predstavnici.

ODGOVORITE
Name

Kiki

12.11.2016 22:36

Kakvi blamovi. Evo Tramp sjedi u cosku i ceka da Srbi reknu svoje zelje a on ce odmah skociti i to bezuslovno ispuniti. Pa znate li ko ide prvo kod njega??? Englezi. Nadam se da je i budalama sve jasno.

ODGOVORITE
Name

Tesko narodu

13.11.2016 06:58

Ako predstavnici medjunarodnih institucija napuste BiH,onda je narod sasvim nagrebusio.

ODGOVORITE
Name

xx

13.11.2016 18:12

Slažem se potpuno, mada smatram da su se I oni ususkali sa ovim nasim krimosima i da ne rade vise valjano. Prilika je i njimanda se ovde zaradi jer to u svojim zemljama ne mogu raditi.