Нове Венгерове муке...!

Бељерин не игра против Јунајтеда, ПСЖ, Саутемптона, Вест Хема, Базела... А ту је и Алексис Санчез, који је такође повређен!

Фудбал 13.11.2016 | 15:00
Нове Венгерове муке...!
Црни новембар. Тако су медији у Енглеској окарактерисали претпоследњи месец у години, из Арсеналовог угла. Лудогорец је некако прескочен, бод против Тотенхема није лош, али Тобџије тек сада чекају највећи изазови, који би требало да дају одговор на питање - може ли Арсенал на врх?

А на том изазову Арсен Венгер неће моћи да рачуна на понајбољег десног бека Премијер лиге Ектора Бељерина! Несрећне вести дугогодишњи стручњак добио је након што су детаљни тестови потврдили да су Бељерину страдали лигаменти скочног зглоба и у лондонском дербију са Тотенхемом.

Проблем је настао пошто Шпанац није успео да одради тренинг младе репрезентације у уторак, када су лекари заправо посумњали да је Бељеринова повреда озбиљније природе.

Због тога га сада чека паузе до краја новембра, а на терену би поново могао да се нађе почетком децембра.

У том периоду Арсенал чекају озбиљни изазови. Први је гостовање Манчестер јунајтеду следеће суботе, а само четири дана касније на Емирејтс стиже ПСЖ. Већ 27. у госте долази Борнмут, три дана потом и Саутемптон, да би 3. децембра уследио још један дерби Лондона. Овог пута против Вест Хема на Олимпијском стадиону. Британска штампа у питање доводи и Бељеринов повратак у мечу с Базелом 6. децембра.

На све Венгерове муке надовезала се и повреда Алексиса Санчеза, коме је страдала препона. Као и Бељерину, на тренингу у уторак. Управо из тог разлога Венгер је позвао селектора Чилеа Хуана Антонија Пиција да Санчеза изостави из екипе, јер би у противном ризиковао да се поуздани нападач озбиљније повреди.

За разлику од Бељерина, Санчез би требало да се на терен врати за седмицу или две. То значи да се у питање доводи његов наступ против Јунајтеда.

Без двојице важних шрафова Арсенал би био озбиљно рањив. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар