Nove Vengerove muke...!

Beljerin ne igra protiv Junajteda, PSŽ, Sautemptona, Vest Hema, Bazela... A tu je i Aleksis Sančez, koji je takođe povređen!

Fudbal 13.11.2016 | 15:00
Nove Vengerove muke...!
Crni novembar. Tako su mediji u Engleskoj okarakterisali pretposlednji mesec u godini, iz Arsenalovog ugla. Ludogorec je nekako preskočen, bod protiv Totenhema nije loš, ali Tobdžije tek sada čekaju najveći izazovi, koji bi trebalo da daju odgovor na pitanje - može li Arsenal na vrh?

A na tom izazovu Arsen Venger neće moći da računa na ponajboljeg desnog beka Premijer lige Ektora Beljerina! Nesrećne vesti dugogodišnji stručnjak dobio je nakon što su detaljni testovi potvrdili da su Beljerinu stradali ligamenti skočnog zgloba i u londonskom derbiju sa Totenhemom.

Problem je nastao pošto Španac nije uspeo da odradi trening mlade reprezentacije u utorak, kada su lekari zapravo posumnjali da je Beljerinova povreda ozbiljnije prirode.

Zbog toga ga sada čeka pauze do kraja novembra, a na terenu bi ponovo mogao da se nađe početkom decembra.

U tom periodu Arsenal čekaju ozbiljni izazovi. Prvi je gostovanje Mančester junajtedu sledeće subote, a samo četiri dana kasnije na Emirejts stiže PSŽ. Već 27. u goste dolazi Bornmut, tri dana potom i Sautempton, da bi 3. decembra usledio još jedan derbi Londona. Ovog puta protiv Vest Hema na Olimpijskom stadionu. Britanska štampa u pitanje dovodi i Beljerinov povratak u meču s Bazelom 6. decembra.

Na sve Vengerove muke nadovezala se i povreda Aleksisa Sančeza, kome je stradala prepona. Kao i Beljerinu, na treningu u utorak. Upravo iz tog razloga Venger je pozvao selektora Čilea Huana Antonija Picija da Sančeza izostavi iz ekipe, jer bi u protivnom rizikovao da se pouzdani napadač ozbiljnije povredi.

Za razliku od Beljerina, Sančez bi trebalo da se na teren vrati za sedmicu ili dve. To znači da se u pitanje dovodi njegov nastup protiv Junajteda.

Bez dvojice važnih šrafova Arsenal bi bio ozbiljno ranjiv. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar