Делимустафић ухапшен у Источном Сарајеву

Припадници Управе за организовани и тешки криминал МУП-а Репубулике Српске ухапсили су данас у Источном Сарајеву, по налогу Тужилаштва Кантона Сарајево, три лица међу којима је и Алија Делимустафић, бивши министар унутрашњих послова тзв. Републике БиХ. Више особа ухапшено је и у Сарајеву, а сви се терете да су починили кривична дјела: организованог криминала, прања новца, злоупотребе положаја, превара и корупција.

Босна и Херцеговина 11.11.2016 | 22:56
Делимустафић ухапшен у Источном Сарајеву
У оквиру акције,"Правда", а под надзором Тужилаштва Кантона Сарајево претресено је око 60 локација на подручју Републике Српске, Федерације БиХ и Хрватске. Припадници МУП-а Српске више часова претресали су стан бившег министра Унутрашњих послова тзв. Републике БиХ Алије Делимустафића у Дабробосанској улици у Источном Сарајеву, након чега је Делимустафић приведен у просторије Центра јавне безбједности Источно Сарајево.

Начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Републике Српске Мирна Шоја потврдила је да су ухапшена три лица у Источном Сарајеву иницијала А.Д, П.В. и М.Ј, те да је код лица А.Д. пронађена и изузета већа количина новца.

Делимустафића кантонално Тужилаштво терети да је починио кривично дјело организованог криминала, прање новца и превара. Хапшење је услиједило након вишемјесечне истраге Тужилаштва кантона Сарајево и Федералне управе полиције у сарадњи са МУП-ом Српске, Обавјештајно-безбједносном агенцијном БиХ и хрватским УСКОК-ом.

Станари зграде у Дабробосаноској улици број 19 у Источном Сарајеву, гдје је ухапшен Алија Делимустафић, нису били расположени за коментаре пред камерама, а неки тврде да нису ни знали ко им је комшија, те да их то не занима.

Алија Делимустафић, осим по ратној прошлости, у Источном Сарајеву је познат и по чињеници да је у протекле 2-3 године на адреси Спасовданска број 11 б у Источном Новом Сарајеву регистровао дестеак фирми. Осим Делимустафића, на истој адреси регистроване фирме има и Јусо Шкријељ, бивши пратилац Алије Изетбеговића који је, како сазнајемо, такође ухапшен у оквиру акције "Правда".

Федерална управа полиције након претреса више десетина објеката, међу којима су и Општински суд Сарајево, Кантонални завод за планирање, те зграде сарајевских општина, ухапсила је радницу општине Стари Град Лејлу Церић, те адвоката Емира Карачу. У Хрватској УСКОК врши претрес некретнина Лејле Фазлагић, бившег судије Општинског суда у Сарајеву.

Портпарол Тужилаштва кантона Сарајево Азра Бавчић изјавила је да ће хапшења бити настављена, те да су сва лица осумњичена за тешка дјела организованог криминала.

Бавчић истиче да је у акцији "Правда" велики допринос приликом истраге дао хрватски УСКОК, те да је остварена значајна сарадња са МУП-ом Републике Српске и Обевјештајно-безбједносном агенцијом БиХ.



БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Крајисник

11.11.2016 21:23

Ако овако наставе, могло би бити несто од БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зајебант

11.11.2016 22:50

тзв Република БиХ...Ахахаха

ОДГОВОРИТЕ