Delimustafić uhapšen u Istočnom Sarajevu

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a Repubulike Srpske uhapsili su danas u Istočnom Sarajevu, po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, tri lica među kojima je i Alija Delimustafić, bivši ministar unutrašnjih poslova tzv. Republike BiH. Više osoba uhapšeno je i u Sarajevu, a svi se terete da su počinili krivična djela: organizovanog kriminala, pranja novca, zloupotrebe položaja, prevara i korupcija.

Bosna i Hercegovina 11.11.2016 | 22:56
Delimustafić uhapšen u Istočnom Sarajevu
U okviru akcije,"Pravda", a pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo pretreseno je oko 60 lokacija na području Republike Srpske, Federacije BiH i Hrvatske. Pripadnici MUP-a Srpske više časova pretresali su stan bivšeg ministra Unutrašnjih poslova tzv. Republike BiH Alije Delimustafića u Dabrobosanskoj ulici u Istočnom Sarajevu, nakon čega je Delimustafić priveden u prostorije Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja potvrdila je da su uhapšena tri lica u Istočnom Sarajevu inicijala A.D, P.V. i M.J, te da je kod lica A.D. pronađena i izuzeta veća količina novca.

Delimustafića kantonalno Tužilaštvo tereti da je počinio krivično djelo organizovanog kriminala, pranje novca i prevara. Hapšenje je uslijedilo nakon višemjesečne istrage Tužilaštva kantona Sarajevo i Federalne uprave policije u saradnji sa MUP-om Srpske, Obavještajno-bezbjednosnom agencijnom BiH i hrvatskim USKOK-om.

Stanari zgrade u Dabrobosanoskoj ulici broj 19 u Istočnom Sarajevu, gdje je uhapšen Alija Delimustafić, nisu bili raspoloženi za komentare pred kamerama, a neki tvrde da nisu ni znali ko im je komšija, te da ih to ne zanima.

Alija Delimustafić, osim po ratnoj prošlosti, u Istočnom Sarajevu je poznat i po činjenici da je u protekle 2-3 godine na adresi Spasovdanska broj 11 b u Istočnom Novom Sarajevu registrovao desteak firmi. Osim Delimustafića, na istoj adresi registrovane firme ima i Juso Škrijelj, bivši pratilac Alije Izetbegovića koji je, kako saznajemo, takođe uhapšen u okviru akcije "Pravda".

Federalna uprava policije nakon pretresa više desetina objekata, među kojima su i Opštinski sud Sarajevo, Kantonalni zavod za planiranje, te zgrade sarajevskih opština, uhapsila je radnicu opštine Stari Grad Lejlu Cerić, te advokata Emira Karaču. U Hrvatskoj USKOK vrši pretres nekretnina Lejle Fazlagić, bivšeg sudije Opštinskog suda u Sarajevu.

Portparol Tužilaštva kantona Sarajevo Azra Bavčić izjavila je da će hapšenja biti nastavljena, te da su sva lica osumnjičena za teška djela organizovanog kriminala.

Bavčić ističe da je u akciji "Pravda" veliki doprinos prilikom istrage dao hrvatski USKOK, te da je ostvarena značajna saradnja sa MUP-om Republike Srpske i Obevještajno-bezbjednosnom agencijom BiH.



BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Krajisnik

11.11.2016 21:23

Ako ovako nastave, moglo bi biti nesto od BiH.

ODGOVORITE
Name

Zajebant

11.11.2016 22:50

tzv Republika BiH...Ahahaha

ODGOVORITE