Видео - Оден: Памтиће ме као највећи промашај!

Грег Оден био је играч од кога се очекивало да доминира НБА лигом, али је више био на операционом столу него на паркету.

Кошарка 15.11.2016 | 21:15
Видео - Оден: Памтиће ме као највећи промашај!
Портланд Трејл-Блејзерси су га изабрали као првог пика на драфту 2007, испред Кевина Дурента, али су доживели још један дебакл попут оног са Мајклом Џорданом.

Оден је пропустио комплетну прву сезону због операције колена десне ноге, у наредних пет је одиграо мање од 100 утакмица и имао још две операције, овај пут на колену леве ноге.

"Памтиће ме као највећи промашај у историји НБА лиге. Не могу да урадим ништа у вези с тим. Немојте да ме схватите погрешно, да сам био здрав наставио бих да играм, али нисам", рекао је Оден, кога су у НБА довели Портланд Трејл-Блејзерси.

Док се он мучио са повредама, Дурент је израстао у једног од најбољих играча лиге, а сјајне партије пружали су и многи други момци из исте драфт генерације: Ал Хорфорд, Мајк Конли, Џеф Грин, Жоаким Ноа, Марк Гасол...

Утеху није успео да пронађе ни у Мајами Хиту, поражен је у финалу 2014. године, а прошле сезоне је играо у Кини, након чега се повукао.

Сада ради као асистент на Охајо Стејту, где се вратио и студијама па би ускоро требало да дипломира.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар