Video - Oden: Pamtiće me kao najveći promašaj!

Greg Oden bio je igrač od koga se očekivalo da dominira NBA ligom, ali je više bio na operacionom stolu nego na parketu.

Košarka 15.11.2016 | 21:15
Video - Oden: Pamtiće me kao najveći promašaj!
Portland Trejl-Blejzersi su ga izabrali kao prvog pika na draftu 2007, ispred Kevina Durenta, ali su doživeli još jedan debakl poput onog sa Majklom Džordanom.

Oden je propustio kompletnu prvu sezonu zbog operacije kolena desne noge, u narednih pet je odigrao manje od 100 utakmica i imao još dve operacije, ovaj put na kolenu leve noge.

"Pamtiće me kao najveći promašaj u istoriji NBA lige. Ne mogu da uradim ništa u vezi s tim. Nemojte da me shvatite pogrešno, da sam bio zdrav nastavio bih da igram, ali nisam", rekao je Oden, koga su u NBA doveli Portland Trejl-Blejzersi.

Dok se on mučio sa povredama, Durent je izrastao u jednog od najboljih igrača lige, a sjajne partije pružali su i mnogi drugi momci iz iste draft generacije: Al Horford, Majk Konli, Džef Grin, Žoakim Noa, Mark Gasol...

Utehu nije uspeo da pronađe ni u Majami Hitu, poražen je u finalu 2014. godine, a prošle sezone je igrao u Kini, nakon čega se povukao.

Sada radi kao asistent na Ohajo Stejtu, gde se vratio i studijama pa bi uskoro trebalo da diplomira.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar