Црнадак: Преузете реформе дају резултате

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак оцијенио је данас да је извјештај Европске комисије о напретку БиХ позитиван, што је потврда да предузете реформе на путу ка чланству у ЕУ дају резултате.

Босна и Херцеговина 11.11.2016 | 14:15
Црнадак: Преузете реформе дају резултате
"Напредак у реформама довео нас је у позицију да је БиХ данас само корак од добијања статуса кандидата за чланство у ЕУ. То је добра вијест за све који живе у БиХ, а показало се да је тамо гдје је свако радио свој посао било резултата", рекао је Црнадак новинарима у Бањалуци, напоменувши да су најбрже спровођене економске реформе.

Он каже да је у наведеном извјештају БиХ упозорена због алармантног стања у области борбе против корупције и због негативног тренда у области медија и слободе изјашњавања.

"У БиХ нажалост нема напретка у борби против корупције и организованог криминала и добили смо посљедње упозорење да наше правосуђе мора снажно започети борбу против корупције. Морају бити набоље промијењени јавни медијски сервиси у БиХ, јер садашњом уређивачком политиком не могу у ЕУ, што је јасно рекла и Европска комисија", рекао је Црнадак.

Он је навео да би БиХ крајем новембра требало да посјети министар иностраних послова Словачке Мирослав Лајчак и да ће је почетком наредне године БиХ посјетити представници Малте, која ће предсједавати ЕУ.

Говорећи о посјети Турској, Црнадак је рекао да је била успјешна, јер је договорено да ће бити доносена одлука о бесцаринском увозу 15.000 тона меса из БиХ у Турску, те да ће Турска поџати значајан инфраструктурни пројекат који би требало да повеже БиХ и Србију.

Коментаришући изјаву кардинала Винка Пуљића да би трећи ентитет у БиХ, уколико би био формиран, морао обухватити и Републику Српску, Црнадак је рекао да ће Српска остати у постојећим границама.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хмммм

11.11.2016 13:28

Рекао Црнадак у Б.Луци...Одкуд он у Б.Луци??Он још није сконтао да ради у Сарајеву??Или је у Б.Луци или по бјелосвјетским дестинацијама..Стара пословица"дај Србину власт и оде све у пропаст"..Црни Црнадак и позицији додје крај,шта си оставио иза себе??Ти кажеш пун пасош печата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тихи

11.11.2016 15:20

Не треба улазити у ЕУ него треба направит безцаринску зону на Балкану укљуцујуци турску и русију !