Crnadak: Preuzete reforme daju rezultate

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak ocijenio je danas da je izvještaj Evropske komisije o napretku BiH pozitivan, što je potvrda da preduzete reforme na putu ka članstvu u EU daju rezultate.

Bosna i Hercegovina 11.11.2016 | 14:15
Crnadak: Preuzete reforme daju rezultate
"Napredak u reformama doveo nas je u poziciju da je BiH danas samo korak od dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU. To je dobra vijest za sve koji žive u BiH, a pokazalo se da je tamo gdje je svako radio svoj posao bilo rezultata", rekao je Crnadak novinarima u Banjaluci, napomenuvši da su najbrže sprovođene ekonomske reforme.

On kaže da je u navedenom izvještaju BiH upozorena zbog alarmantnog stanja u oblasti borbe protiv korupcije i zbog negativnog trenda u oblasti medija i slobode izjašnjavanja.

"U BiH nažalost nema napretka u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i dobili smo posljednje upozorenje da naše pravosuđe mora snažno započeti borbu protiv korupcije. Moraju biti nabolje promijenjeni javni medijski servisi u BiH, jer sadašnjom uređivačkom politikom ne mogu u EU, što je jasno rekla i Evropska komisija", rekao je Crnadak.

On je naveo da bi BiH krajem novembra trebalo da posjeti ministar inostranih poslova Slovačke Miroslav Lajčak i da će je početkom naredne godine BiH posjetiti predstavnici Malte, koja će predsjedavati EU.

Govoreći o posjeti Turskoj, Crnadak je rekao da je bila uspješna, jer je dogovoreno da će biti donosena odluka o bescarinskom uvozu 15.000 tona mesa iz BiH u Tursku, te da će Turska podžati značajan infrastrukturni projekat koji bi trebalo da poveže BiH i Srbiju.

Komentarišući izjavu kardinala Vinka Puljića da bi treći entitet u BiH, ukoliko bi bio formiran, morao obuhvatiti i Republiku Srpsku, Crnadak je rekao da će Srpska ostati u postojećim granicama.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Hmmmm

11.11.2016 13:28

Rekao Crnadak u B.Luci...Odkud on u B.Luci??On još nije skontao da radi u Sarajevu??Ili je u B.Luci ili po bjelosvjetskim destinacijama..Stara poslovica"daj Srbinu vlast i ode sve u propast"..Crni Crnadak i poziciji dodje kraj,šta si ostavio iza sebe??Ti kažeš pun pasoš pečata

ODGOVORITE
Name

Tihi

11.11.2016 15:20

Ne treba ulaziti u EU nego treba napravit bezcarinsku zonu na Balkanu ukljucujuci tursku i rusiju !