Упитници од ЕУ стижу почетком децембра

Предсједник Партије демократског прогреса /ПДП/ Бранислав Бореновић изјавио је да би БиХ већ почетком децембра требало да од ЕУ добије упитнике са неколико хиљада питања.

Република Српска 11.11.2016 | 14:20
Упитници од ЕУ стижу почетком децембра
Након разговора са шефом Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунаром Вигемарком, Бореновић је рекао новинарима да се претпоставља да ће бити око 3.500 веома конкретних питања.

Он је додао да ће то бити први тест за све институције у БиХ када је ријеч о спровођењу механизма координације и спремности да се на тај упитник дају конкретни и задовољавајући одговори.

“Од тога зависи да ли ће бити додатних питања и да ли ће бити за БиХ толико жељени статус кандидата на крају ове године”, рекао је Бореновић.

Он је навео да је Вигемарку пренио незадовољство ПДП-а у вези са стањем у правосудном систему и борби против корупције и криминала, која скоро није дала никакве ефекте.

Бореновић је додао да ПДП није задовољан ни стањем у вези са слободом изражавања и стањем у јавним сервисима, посебно, како је рекао, у јавном сервису Републике Српске.

“Очекујемо да се и Европска комисија укључи у процес како да јавни сервиси буду сервиси свих грађана”, додао је Бореновић.

Састанку је присуствовао и потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак.

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Бањалуцанин

11.11.2016 13:23

Кад смо код упитника И питања имам једно за тебе.Као је могуце направити вилу у БЛ без дана радног стаза?Власт је олос,а пдп јос веци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

11.11.2016 14:02

Ко почне да размишља о ЕУ, нека иде психијатру да се преиспита. - Свети Владика Николај Жички

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

11.11.2016 14:58

Нашли и њему посао...попуњава човјек упитнике...колико ће нас то коштати Бореновићу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо

11.11.2016 15:17

Овај се нешто пита, ха ха ха, он и црнадак

Name

бл

11.11.2016 15:35

Ко тебе ста пита изгубио си изборе имај бар мало морала и дај оставку инаце цес одлетити како год

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реци истину

11.11.2016 16:57

Оооооо Милини злобници-послусници, Бореновиц вам је највеци трн у оку као и васем сефу јер је непослусан и неце да "игра" по Милиним правилима. Не знате, а и немате ста да казете лосе о Бореновицу па стално ударате по његовој куци која није "вила" вец куца коју је направио са својом супругом и у којој зиве са своја 3 сина. Питате ли свога сефа и све послуснике око њега откуд њима покретна и непокретна имовина, то цутите, то не смијете да питате. Да је Бореновиц споран давно би га Милини послусници преиспитали али немају одакле да поцну, вас сеф и послусници це доци на ред, само полако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

11.11.2016 19:26

Него по цијим правилима игра ? Својим. 15,16 година по 50,60 хиљада годисње, мало ли је ? Узе и он милион ни крив ни дузан . Е народе јадан ли си. Он це одговарати на упитник и како год одговори плата лијезе а биједа нема одговор на основна питања.

Name

Игор опет

11.11.2016 19:29

Како це бити споран кад је само плате узео милион марака. Па за милион би могао бити мало агресивнији. Да не казем да су исти власт и опозиција али много много су слицни . Само се и једнии други од народа пуно разликују. Али ста цес кад је народ ограницен.

Name

Ре Игор

11.11.2016 22:47

Само ти Игоре сједи у куци у топлом, цепркај по телефону, броји ко је колико примио плата и брондај.Не мозе теби ни Бореновиц ни опозиција донијети промјене када ти и теби слицни то не зелите, а оцигледно вама промјене и не требају, вама је добро и зато сте гласали за једине праве издајнике, СНСД. Па господине, ако зелис несто уцинити ухвати се и ти у костац са проблемима па доведи до промјена. Најлаксе је критиковати и паметовати. Сви ви знате саврсено пљувати по опозицији, знате ста и како треба, а ста цините, опет свој глас дате гробарима РС-СНСД-у,

Name

Ре ре Игор

12.11.2016 16:11

Хахахахаха какав си ти напаљеник. Ста ти знас гдје ја сједим и ста ја радим . Као прво Бореновица познајем 30 година немам ниста против цовјека али ни за. За Додика никад нисам гласао. Просао сам све фазе у зивоту од сколе, ратиста, рада код приватника и приватног бизниса. Са политицарима никад никакве дилове нити имам намјеру. А сад на срецу зивим у једној уредјеној европској дрзави и смијем се теби и таквима. Уредјеној зато сто се подразумијева да политицари поред својих добрих плата морају да обезбиједе и амбијент за нормалан зивот осталих па и аполитицних. А ако сам погресно примјетио да је Бране из будзета наплатио до сад милион исправи ме. Па реално за милион могао је и морао висе урадити. Са срецом и њему нека узме јос толико а и теби изгубљени земљаце.