Upitnici od EU stižu početkom decembra

Predsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Branislav Borenović izjavio je da bi BiH već početkom decembra trebalo da od EU dobije upitnike sa nekoliko hiljada pitanja.

Republika Srpska 11.11.2016 | 14:20
Upitnici od EU stižu početkom decembra
Nakon razgovora sa šefom Delegacije EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom, Borenović je rekao novinarima da se pretpostavlja da će biti oko 3.500 veoma konkretnih pitanja.

On je dodao da će to biti prvi test za sve institucije u BiH kada je riječ o sprovođenju mehanizma koordinacije i spremnosti da se na taj upitnik daju konkretni i zadovoljavajući odgovori.

“Od toga zavisi da li će biti dodatnih pitanja i da li će biti za BiH toliko željeni status kandidata na kraju ove godine”, rekao je Borenović.

On je naveo da je Vigemarku prenio nezadovoljstvo PDP-a u vezi sa stanjem u pravosudnom sistemu i borbi protiv korupcije i kriminala, koja skoro nije dala nikakve efekte.

Borenović je dodao da PDP nije zadovoljan ni stanjem u vezi sa slobodom izražavanja i stanjem u javnim servisima, posebno, kako je rekao, u javnom servisu Republike Srpske.

“Očekujemo da se i Evropska komisija uključi u proces kako da javni servisi budu servisi svih građana”, dodao je Borenović.

Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

(Srna)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Banjalucanin

11.11.2016 13:23

Kad smo kod upitnika I pitanja imam jedno za tebe.Kao je moguce napraviti vilu u BL bez dana radnog staza?Vlast je olos,a pdp jos veci.

ODGOVORITE
Name

Перо

11.11.2016 14:02

Ко почне да размишља о ЕУ, нека иде психијатру да се преиспита. - Свети Владика Николај Жички

ODGOVORITE
Name

Dragan

11.11.2016 14:58

Našli i njemu posao...popunjava čovjek upitnike...koliko će nas to koštati Borenoviću?

ODGOVORITE
Name

Edo

11.11.2016 15:17

Ovaj se nešto pita, ha ha ha, on i crnadak

Name

bl

11.11.2016 15:35

Ko tebe sta pita izgubio si izbore imaj bar malo morala i daj ostavku inace ces odletiti kako god

ODGOVORITE
Name

Reci istinu

11.11.2016 16:57

Oooooo Milini zlobnici-poslusnici, Borenovic vam je najveci trn u oku kao i vasem sefu jer je neposlusan i nece da "igra" po Milinim pravilima. Ne znate, a i nemate sta da kazete lose o Borenovicu pa stalno udarate po njegovoj kuci koja nije "vila" vec kuca koju je napravio sa svojom suprugom i u kojoj zive sa svoja 3 sina. Pitate li svoga sefa i sve poslusnike oko njega otkud njima pokretna i nepokretna imovina, to cutite, to ne smijete da pitate. Da je Borenovic sporan davno bi ga Milini poslusnici preispitali ali nemaju odakle da pocnu, vas sef i poslusnici ce doci na red, samo polako...

ODGOVORITE
Name

Igor

11.11.2016 19:26

Nego po cijim pravilima igra ? Svojim. 15,16 godina po 50,60 hiljada godisnje, malo li je ? Uze i on milion ni kriv ni duzan . E narode jadan li si. On ce odgovarati na upitnik i kako god odgovori plata lijeze a bijeda nema odgovor na osnovna pitanja.

Name

Igor opet

11.11.2016 19:29

Kako ce biti sporan kad je samo plate uzeo milion maraka. Pa za milion bi mogao biti malo agresivniji. Da ne kazem da su isti vlast i opozicija ali mnogo mnogo su slicni . Samo se i jednii drugi od naroda puno razlikuju. Ali sta ces kad je narod ogranicen.

Name

Re Igor

11.11.2016 22:47

Samo ti Igore sjedi u kuci u toplom, ceprkaj po telefonu, broji ko je koliko primio plata i brondaj.Ne moze tebi ni Borenovic ni opozicija donijeti promjene kada ti i tebi slicni to ne zelite, a ocigledno vama promjene i ne trebaju, vama je dobro i zato ste glasali za jedine prave izdajnike, SNSD. Pa gospodine, ako zelis nesto uciniti uhvati se i ti u kostac sa problemima pa dovedi do promjena. Najlakse je kritikovati i pametovati. Svi vi znate savrseno pljuvati po opoziciji, znate sta i kako treba, a sta cinite, opet svoj glas date grobarima RS-SNSD-u,

Name

Re re Igor

12.11.2016 16:11

Hahahahaha kakav si ti napaljenik. Sta ti znas gdje ja sjedim i sta ja radim . Kao prvo Borenovica poznajem 30 godina nemam nista protiv covjeka ali ni za. Za Dodika nikad nisam glasao. Prosao sam sve faze u zivotu od skole, ratista, rada kod privatnika i privatnog biznisa. Sa politicarima nikad nikakve dilove niti imam namjeru. A sad na srecu zivim u jednoj uredjenoj evropskoj drzavi i smijem se tebi i takvima. Uredjenoj zato sto se podrazumijeva da politicari pored svojih dobrih plata moraju da obezbijede i ambijent za normalan zivot ostalih pa i apoliticnih. A ako sam pogresno primjetio da je Brane iz budzeta naplatio do sad milion ispravi me. Pa realno za milion mogao je i morao vise uraditi. Sa srecom i njemu neka uzme jos toliko a i tebi izgubljeni zemljace.