Агарвал тужио Комисију за хартије од вриједности

Акционари „Крајина осигурања“ из Индије Навеен Аггарwал и Гупта Неете поднијели су тужбу против рјешења Комисије за хартије од вриједности Републике Српске којим им је наложено да објаве понуду за куповину свих акција „Крајине“, открива пословни портал ЦАПИТАЛ.ба

Република Српска 11.11.2016 | 12:30
Агарвал тужио Комисију за хартије од вриједности
Комисија за хартије од вриједности Републике Српске утврдила је да су Аггарwал и Гупта Непте дјеловали заједно при куповини акција „Крајине“, те их обавезала да објаве понуду за преузимање преосталих акција овог друштва.

Иако је рјешење Комисије донесено 25. октобра, оно још није уручено акционарима из Индије. Међутим, с обзиром на то да су већ поднијели тужбу пторив тог рјешења, јасно је да су они са њим и те како упознати.

У Комисији за хартије од вриједности су потврдили за ЦАПИТАЛ да је тужба поднесена као и да још увијек нису добили извјештај да је Аггарwалу и Гупти рјешење уручено.

„Од пуномоћника Навеена Аггарwала и Гупте Неете обавијештени смо да су они 5. новембра Окружном суду у Бањалуци поднијели тужбу против рјешења Комисије. Они су том тужбом тражили и да се одложи извршење рјешења Комисије до коначне судске одлуке“, рекли су у КХОВ и додали да ће разматрати захтјев Аггарwала и Гупте за одлагање извршења њиховог рјешења.

Рјешењем који је КХОВ донијела Аггарwал и Гупта Неете обавезани су да за акције „Крајине“ понуде већу цијену између оне од једну КМ по акцији и књиговодствене вриједности акција са правом гласа утврђене на дан посљедњег годишњег финансијског извјештаја.

Сваки акционар „Крајина осигурања“ може, путем надлежног суда, захтијевати обавезно закључење уговора о продаји акција под условима под којима је морала бити објављена понуда за преузимање.

Такође, рјешењем Комисије Аггарwалу и Гупти је забрањено право гласа на Скупштини акционара „Крајине“ по основу акција стечених докапитализацијом крајем прошле године све док не спроведу поступак преузимања у складу са законом.

Агенција за осигурање Републике Српске је, због низа незаконитости који су Аггарwал и Гупта Неете почини од како су преузели управљање овим друштвом, крајем јула увела ванредну управу у „Крајину“ чијим пословањем се бави и МУП Републике Српске.

„Крајина осигурање“, које је било у већинском власништву Републике Српске, крајем прошле године је докапитализацијом промијенило власника, тако што су Американац индијског поријекла Навеен Аггарwал и Гупта Неете купили емисију акција за близу седам милиона КМ.

Извор: Цапитал

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Гилгамеш

11.11.2016 11:44

Одлично! Сад ће миле лову красти и пребацивати својим компањонима путем судских одлука. Тегелтија Милан је милетов послусник и неће бити проблема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неце бити лако

11.11.2016 15:53

Обзиром да је Агарвал УСА дрзављанин који је акције купио нас слободном трзиту и са њима ради ста му је воља, мислим да њему наси у министарсту не могу радити оно ста раде другима јер би се у све упетљала УСА амбсаада ститеци свог дрзављанина

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРУКА

12.11.2016 17:32

ОВО И ЈЕСТЕ ТЕГЕЛТИЈИНА ПРИЦА, У САРАДЊИ СА СУДИЈОМ СМАИЛОМ БЕГОВИЦЕМ, ОВАЈ ИНДИЈАЦ ЈЕ САМО ИГРАЦКА КОЈА ЈЕ ПРОСЕТАЛА КРАЈИНОМ, АЛИ ЗГРАДУ КРАЈИНЕ ХОЦЕ И КУМ ЗА САЛОН ФАРМАЦЕУТСКЕ ОПРЕМЕ,ВОДИЦЕ СЕ БОРБА.А ТИ СТО ЉУДИ ИДУ НА УЛИЦУ, МА ТИ НЕМА ВЕЗЕ,ВАЗНИ СУ ПОЈЕДИНЦИ. БРУКА И СРАМОТА ОД ОВЕ НАСЕ КВАЗИ ДРЗАВЕ, ДАБОГДА ВАМ СВЕ ИЗАСЛО НА НОС

ОДГОВОРИТЕ