"Људи као Мурињо потребни су фудбалу"!

Председник ФИФА гаји отворене симпатије према "проблематичном" Мурињу и сматра да он, ипак, у многоме доприноси популарности игре. Говорио је и о "свом" Интеру.

Фудбал 13.11.2016 | 20:30
"Људи као Мурињо потребни су фудбалу"!
Нови председник ФИФА Ђани Инфантино не да нема никакав проблем са карактером и понашањем сада већ хронично нервозног Жозеа Муриња – напротив!

Инфантино гаји отворене симпатије према Португалцу и каже да су такве личности, које недвосмислено деле јавност на оне који их воле и оне који их мрзе, потребне данашњем фудбалу.

"Мурињо је човек који је недвосмислено много допринео данашњем фудбалу и наставља то да ради својим револуционарним идејама, али и препознатљивим стилом. Очигледно, он је један од људи које или волите или мрзите, а ја спадам у прву групу", рекао је Инфантино за "Скy Италиа" канал и додао:

"Потребни су нам људи као што је он, иноватори који кажу шта мисле и који се не труде да буду дипломате у свакој ситуацији. Такви људи чине фудбал занимљивијим, а Мурињо има један од најизраженијих 'персоналитија' на сцени, он је легенда овог спорта".

Инфантина су питали и за ситуацију у Интеру, клубу за који страсно навија.

"То је као онај вирус који добијете када сте мали. Мој отац је био велики навијач Интера и прва утакмица коју сам гледао уживо била је Интерова, на 'Меаци'. Сећам се тог осећаја када уђете на стадион, да све остале бриге престају и ништа више није важно, осим онога што се догађа на терену", присетио се Швајцарац дечачких дана, а онда се тргао.

"Желим много среће Пиолију и свим тренерима, наравно. Јер, ја сам сада председник, морам да будем неутралан", насмејао се Швајцарац и рекао:

"Морам да будем Швајцарац".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар