Џеко: Мој идол је…

"Постигао сам прелијеп гол у првом наступу за БиХ и још смо побиједили Турску. То је вјероватно утакмица коју никада нећу заборавити", каже Џеко, који је у интервјуу за Ромину званичну страницу одговарао на бројна питања.

Фудбал 13.11.2016 | 17:30
Џеко: Мој идол је…
Един Џеко, капитен фудбалске репрезентације БиХ, открио је у интервјуу за официјелну страницу Роме да је његов идол био украјински нападач Андреј Шевченко.

"Када сам одрастао мој идол био је Шевченко. Доста сам гледао утакмице Серие А, јер је у то вријеме то била најбоља лига на свијету и за мене је он био најбољи нападач. Сјећам се његових игара за Милан, али га памтим и када је играо за Динамо Кијев. Сјећам се хет-трика који је постигао на 'Ноу Кампу' против Барселоне", рекао је Џеко.

Бх. репрезентативац је истакао да је током каријере играо против многих сјајних одбрамбених фудбалера, а да је најбољи, ако би морао бирати, Серхио Рамос из Реал Мадрида.

"Играо сам против њега неколико пута са Манчестер ситијем, Ромом и репрезентацијом БиХ. Он је дефинитвно најбољи одбрамбени играч с којим сам се сусрео", каже Џеко.

Капитен репрезентације БиХ је играо у неколико врхунских европских клубова. Са Волфзбургом је освојио наслов шампиона Њемачке, са Манчестер ситијем је био на трону у Енглеској, а током тих година на њега је најбољи утисак оставио један саиграч.

"Тешко је рећи ко је најбољи фудбалер с којим сам играо. Имао сам задовољство играти са јако пуно квалитетних фудбалера, али вјероватно је најбољи Давид Силва. Некада сам га знао звати 'мали чаробњак', јер има сјајну технику, могао је узети било какву лопту коју сте му додали, исконтролисати је и проћи даље. Увијек су нас одушевљавале његове способности и техника", искрен је Џеко.

За клупски портал открио је да је почео играти фудбал са десет година у Жељезничару, по завршетку рата у БиХ. За утакмицу које се најрадије сјећа одабрао је деби у дресу са државним грбом 2007. године на Кошеву против Турске.

"У свом дебију за репрезентацију био сам у стартној постави. Губили смо са 1:2 и постигао сам гол у финишу првог полувремена за изједначење. Касније смо направили потпуни преокрет и славили са 3:2. Постигао сам прелијеп гол у првом наступу за БиХ и још смо побиједили. То је вјероватно утакмица коју никада нећу заборавити", закључио је бх. надапач.

Џеку ове сезоне иде сјајно у дресу Роме. Након 11 одиграних кола у Серији А први је стријелац првенства са десет голова.

У недјељу Џеко ће са капитенском траком предводити бх. репрезентацију у дуелу квалификација за Свјетско првенство 2018. године у Русији против Грчке. Утакмица у Атини за Џека ће бити 83. у дресу са државним грбом. У досадашња 82 наступа постигао је чак 49 голова.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар