Менаџер Евертона: Боље да Лукаку оде из Евертона!

Не догађа се често да су фудбалски радници овако искрени и отворени.

Фудбал 12.11.2016 | 11:30
Менаџер Евертона: Боље да Лукаку оде из Евертона!
Да ли је ово добро за клуб, питање је.

Али је сурово искрено и реално.

Менаџер Евертона Роналд Куман рекао је да ће нападач Ромелу Лукаку испунити потенцијал тек кад напусти тај фудбалски клуб. Лукаку је 2013. године из Челсија прешао на позајмицу у Евертон, а затим је у јулу 2014. године потписао уговор вредан 36 милиона евра, што је рекорд тог ливерпулског клуба.

Британски медији навели су да је 23-годишњи Белгијанац током лета тражио да напусти клуб, али је ипак остао на "Гудисону". Он је ове сезоне у 15 првенствених утакмица постигао седам голова, а већ је стигао до 68 погодака на 138 мечева за "карамеле" уз значајних 26 асистенција.

Рачунајући и поготке у дресовима Андерлехта (41), Вест Бромвич Албиона (17) и репрезентације Белгије (20), Лукаку је као млад играч већ стигао до невероватних 146 голова на професионалном нивоу, а занимљиво да никада није био стрелац за Челси, клуб у чијем је најдуже био власништву и који га је као тинејџера довео из Андерлехта, а потом слао на позајмице у ВБА и Евертон.

"Његов потенцијал је много већи да би остао до краја каријере у Евертону. Уверио сам га, али и он је признао, да је за његов развој боље да ове сезоне остане у клубу, а шта ће се догодити на крају сезоне, нико не зна", рекао је Куман за белгијски лист ХЛН.

Челници Евертона су у неколико наврата наговестили да би желели да понуде Лукакуу дугогодишњи уговор којим би постао најплаћенији играч тог клуба, па из тог угла ова Куманова изјава се не може окарактерисати као она која се слаже са амбицијама клуба.

Уговор са Евертоном истиче му 2019. године.

Куман је упоредио Лукакуа са бившим холандским репрезентативцем Патриком Клајвертом, са којим је радио у државном тиму, у Барселони, а затим и у ПСВ Ајндховену. Клајверт је одиграо 79 утакмица за Холандију и постигао 40 голова.

"Клајверт је исто нападач који је млад избио у први план и имао је фантастичну каријеру. Он је после играо за Барселону, што може да се деси и са Лукакуом. Мислим да је он комплетан играч. Он може да држи лопту, да постиже голове, физички је јак и можете на њега да грате дугим лоптама", рекао је Куман.

Лукаку је за репрезентацију Белгије дебитовао 2010. године, до сада је одиграо 52 утакмице и постигао 20 голова.

Са 50 голова у Премијер лиги, Лукаку је трећи најбољи стрелац Евертона у том такмичењу иза Данкана Фергусона са 60 и Тима Кејхила са 56 голова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар