Menadžer Evertona: Bolje da Lukaku ode iz Evertona!

Ne događa se često da su fudbalski radnici ovako iskreni i otvoreni.

Fudbal 12.11.2016 | 11:30
Menadžer Evertona: Bolje da Lukaku ode iz Evertona!
Da li je ovo dobro za klub, pitanje je.

Ali je surovo iskreno i realno.

Menadžer Evertona Ronald Kuman rekao je da će napadač Romelu Lukaku ispuniti potencijal tek kad napusti taj fudbalski klub. Lukaku je 2013. godine iz Čelsija prešao na pozajmicu u Everton, a zatim je u julu 2014. godine potpisao ugovor vredan 36 miliona evra, što je rekord tog liverpulskog kluba.

Britanski mediji naveli su da je 23-godišnji Belgijanac tokom leta tražio da napusti klub, ali je ipak ostao na "Gudisonu". On je ove sezone u 15 prvenstvenih utakmica postigao sedam golova, a već je stigao do 68 pogodaka na 138 mečeva za "karamele" uz značajnih 26 asistencija.

Računajući i pogotke u dresovima Anderlehta (41), Vest Bromvič Albiona (17) i reprezentacije Belgije (20), Lukaku je kao mlad igrač već stigao do neverovatnih 146 golova na profesionalnom nivou, a zanimljivo da nikada nije bio strelac za Čelsi, klub u čijem je najduže bio vlasništvu i koji ga je kao tinejdžera doveo iz Anderlehta, a potom slao na pozajmice u VBA i Everton.

"Njegov potencijal je mnogo veći da bi ostao do kraja karijere u Evertonu. Uverio sam ga, ali i on je priznao, da je za njegov razvoj bolje da ove sezone ostane u klubu, a šta će se dogoditi na kraju sezone, niko ne zna", rekao je Kuman za belgijski list HLN.

Čelnici Evertona su u nekoliko navrata nagovestili da bi želeli da ponude Lukakuu dugogodišnji ugovor kojim bi postao najplaćeniji igrač tog kluba, pa iz tog ugla ova Kumanova izjava se ne može okarakterisati kao ona koja se slaže sa ambicijama kluba.

Ugovor sa Evertonom ističe mu 2019. godine.

Kuman je uporedio Lukakua sa bivšim holandskim reprezentativcem Patrikom Klajvertom, sa kojim je radio u državnom timu, u Barseloni, a zatim i u PSV Ajndhovenu. Klajvert je odigrao 79 utakmica za Holandiju i postigao 40 golova.

"Klajvert je isto napadač koji je mlad izbio u prvi plan i imao je fantastičnu karijeru. On je posle igrao za Barselonu, što može da se desi i sa Lukakuom. Mislim da je on kompletan igrač. On može da drži loptu, da postiže golove, fizički je jak i možete na njega da grate dugim loptama", rekao je Kuman.

Lukaku je za reprezentaciju Belgije debitovao 2010. godine, do sada je odigrao 52 utakmice i postigao 20 golova.

Sa 50 golova u Premijer ligi, Lukaku je treći najbolji strelac Evertona u tom takmičenju iza Dankana Fergusona sa 60 i Tima Kejhila sa 56 golova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar