Бака и дјед тројкама препустили собу

Теодор, Анастасија и Миа, прве рогатичке тројке које су рођене у посљедњих двадесетак година, након готово мјесец проведен у фочанској болници, коначно су стигле кући испунивши топлином и радошћу дом породице Жижовић.

Република Српска 10.11.2016 | 22:50
Бака и дјед тројкама препустили собу
Малишане, рођене 14. октобра, заједно са њиховом мајком Јованом (33) и оцем Дарком (37), у уторак су раширених руку дочекали дјед Витомир и бака Новка, који су новим члановима породице препустили своју собу и обогатили је играчкама. Док Јована бдије над бебама, отац Дарко је на послу трудећи се да породици ништа не недостаје.

"Пресрећна сам што смо дошли својој кући иако су се у болници веома трудили око нас учинивши све да се осјећамо пријатно. Само кад помислим да је при рођењу свака од бебица имала два килограма, а сада их гледам како напредују, мојој радости и поносу нема краја", рекла је Јована, која је тројке на свијет донијела послије вантјелесне оплодње.

Прву ноћ у свом дому мали Жижовићи су, прича бака Новка, провели мирно. На лијевој страни кревета прво мјесто припало је Теодору, у средини је Анастасија, а до ње Миа, који су у вријеме наше посјете безбрижно спавали. Једино се накратко разбудила Миа, за коју су у шали укућани казали да би могла бити најнесташнија.

И док су њихови унучићи у присуству срећне мајке спавали, у другом дијелу двособног стана дјед Витомир и бака Новка озарених лица дочекивали су бројне госте.

"Нашој срећи нема краја, јер није мала ствар у једном дану добити троје унучади. И кад тај божји дар дође послије осам година чекања, онда осјећај среће и задовољства добија још већи значај. На свијету нема поноснијих дједа и баке од нас", казује Витомир Жужовић, познатији по надимку Мајор.

На ово бака Новка додаје да она никада није сумњала да их снаха и син неће обрадовати приновом.

"И обрадовали су нас изнад свих очекивања", каже бака Новка и додаје да ће она и њен супруг учинити све да помогну да се дјеца отхране и изведу на прави пут.

У њиховом дому сада је све подређено приновама.

"Ја ћу бринути о томе да им донесем намирнице из продавнице, да наложим ватру и радићу све друго што је у домену једног дједа", каже Мајор.

У овој породици су два пензионера, а једино је запослен отац Дарко. Жижовићи поручују да нису социјално угрожени, али не бјеже од тога да би им и те како значила подршка хуманих људи.

Дарко Жижовић је казао да је већ израчунао да ће му за троје дјеце мјесечно требати око 700 пелена, али и много тога другог. Једно је сигурно, да бебама у овако топлом дому љубави неће недостајати и да ће њихови укућани дати све од себе да им дјетињство буде што безбрижније.

"Витомир и Новка Жижовић кажу да су се молили за унучиће, а трострука срећа им се догодила на празник Покров пресвете Богородице, када су рођени Теодор, Анастасија и Миа. Занимљиво је и то што њихов млађи син Младен такође има троје дјеце и то двије кћерке и сина."

Извор: Српска цафе

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ре

10.11.2016 17:16

Ма прељепо да су зиви и здрави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

10.11.2016 17:19

Вијест би била ексклузива, да је умјесто бабе и ђеда, локална заједница поклонила стан овом младом брачном пару, и на такав начин стимулисала наталитет. Али то у нашој стватности неће бити ни за сто година. С тога, свака част баби и ђеду на гесту вриједном пажње. Нека им унучићи буду здрави и срећни у животу, на радост родитеља, родбине и цијеле заједнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

x

10.11.2016 21:15

Тако је. Треба их стамбено збринути.

Name

Xx

10.11.2016 18:31

Здрава жена свака част а не ове бештије сто абортирају

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

11.11.2016 13:42

И сама се молим да једног дана успије вантелесна оплодња код мојих! Могу само замислити колико су сви срећни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

12.11.2016 12:51

А ко це ако неце бака и дједа ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

12.11.2016 21:05

Свака цаст,зиви били и све најбоље.

ОДГОВОРИТЕ