Возачи опрез: Снијег на одређеним дионицама

Снијег је почео да пада на подручју Кнежева и Мркоњић Града, али се за сада не задржава на коловозу, док је у осталим крајевима у Републици Српској и Федерацији БиХ регистрована слаба киша, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Република Српска 10.11.2016 | 08:14
Возачи опрез: Снијег на одређеним дионицама
На путевима у вишим крајевима мјестимично због ниске температуре има поледице, а на појединим дионицама видљивост смањују магла и ниска облачност.

Возачима се скреће пажња и на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима и поред камених косина.

На ауто-путу Бањалука-Градишка саобраћај се одвија без посебних ограничења по сувом коловозу.

На ауто-путу Бањалука-Градишка саобраћај се одвија без посебних ограничења, по мокром и клизавом коловозу.

Петља "Маховљани" затворена је због изградње вијадукта на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор, а возачи могу користити петљу "Александровац".

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја који је регулисан привременом сигнализацијом.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима потпуно је обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Горња Вијака два-Разбој. Током трајања обуставе, возила се преусмјеравају на локални пут кроз село Брестово, али је актуелна забрана саобраћаја за теретна возила носивости веће од 15 тона.

Саобраћај је обустављен и на регионалном путном правцу Стари Мајдан два-Ламовита гдје је у току изградња моста.

До повремене обуставе саобраћаја долази дионици Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

Радови се изводе и на путним правцима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Костајница-Козарска Дубица један, Челинац-Котор Варош, Котор Варош-Ободник, Котор Варош-Митровићи, Укрина-Вијака у Вијачанима и на путном правцу Карановац-Митровићи.

У зонама гдје се изводе радови саобраћај је регулисан привременом сигнализацијом.

Због деминирања терена долазиће до повремене обуставе саобраћаја на магистралним путевима Тузла-Угљевик на Бањ Брду и Теслић-Котор Варош у мјесту Рујевица, те у мјесту Клакари на подручју општине Брод. Повремене обуставе трајаће пола сата, а саобраћај ће бити омогућен по 15 минута.

На магистралном пута Брод на Дрини-Шћепан Поље /граница БиХ и Црне Горе/ и даље је забрањен саобраћај за возила чија укупна маса прелази 16 тона, те на регионалном путу Братунац три-Дрињача за теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и за аутобусе класе М3, осим за аутобусе "Дринатранс" из Зворника.

На подручју дистрикта Брчко у току је изградња обилазнице због чега је измијењен саобраћај на магистралном путу Брчко-Бијељина у насељу Гредице и на дионици Брчко-Лончари у насељу Горице.

На подручју Федерације БиХ краћи застоји због радова су могући на магистралним путним правцима Бањалука-Јајце, Доњи Вакуф-Бугојно, Прозор-Јабланица и Прибој-Симин Хан.

Током дана ће због деминирања терена долазити до повремених обустава саобраћаја на магистралном путу Столац-Љубиње и на регионалном путном правцу Завидовићи-Олово.

На граничним прелазима јутрос нема евидентираних задржавања при преласку границе. Због радова на подручју Хрватске, на граничним прелазима Орашје-Жупања и Брод-Славонски Брод возила саобраћају успорено.

Из АМС подсјећају да је у току акција "Безбједна вожња у зимским условима 2016", која ће се данас спроводити у Српцу од 9.00 до 11.00 часова, а од 13.00 до 15.00 часова у Лакташима.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зјјз

10.11.2016 08:46

Хвала на обавјештењу. Дивни сте. ;) :)

ОДГОВОРИТЕ