Vozači oprez: Snijeg na određenim dionicama

Snijeg je počeo da pada na području Kneževa i Mrkonjić Grada, ali se za sada ne zadržava na kolovozu, dok je u ostalim krajevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH registrovana slaba kiša, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Republika Srpska 10.11.2016 | 08:14
Vozači oprez: Snijeg na određenim dionicama
Na putevima u višim krajevima mjestimično zbog niske temperature ima poledice, a na pojedinim dionicama vidljivost smanjuju magla i niska oblačnost.

Vozačima se skreće pažnja i na povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja po suvom kolovozu.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po mokrom i klizavom kolovozu.

Petlja "Mahovljani" zatvorena je zbog izgradnje vijadukta na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja koji je regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj. Tokom trajanja obustave, vozila se preusmjeravaju na lokalni put kroz selo Brestovo, ali je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila nosivosti veće od 15 tona.

Saobraćaj je obustavljen i na regionalnom putnom pravcu Stari Majdan dva-Lamovita gdje je u toku izgradnja mosta.

Do povremene obustave saobraćaja dolazi dionici Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Radovi se izvode i na putnim pravcima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Kostajnica-Kozarska Dubica jedan, Čelinac-Kotor Varoš, Kotor Varoš-Obodnik, Kotor Varoš-Mitrovići, Ukrina-Vijaka u Vijačanima i na putnom pravcu Karanovac-Mitrovići.

U zonama gdje se izvode radovi saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog deminiranja terena dolaziće do povremene obustave saobraćaja na magistralnim putevima Tuzla-Ugljevik na Banj Brdu i Teslić-Kotor Varoš u mjestu Rujevica, te u mjestu Klakari na području opštine Brod. Povremene obustave trajaće pola sata, a saobraćaj će biti omogućen po 15 minuta.

Na magistralnom puta Brod na Drini-Šćepan Polje /granica BiH i Crne Gore/ i dalje je zabranjen saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, te na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, osim za autobuse "Drinatrans" iz Zvornika.

Na području distrikta Brčko u toku je izgradnja obilaznice zbog čega je izmijenjen saobraćaj na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice i na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice.

Na području Federacije BiH kraći zastoji zbog radova su mogući na magistralnim putnim pravcima Banjaluka-Jajce, Donji Vakuf-Bugojno, Prozor-Jablanica i Priboj-Simin Han.

Tokom dana će zbog deminiranja terena dolaziti do povremenih obustava saobraćaja na magistralnom putu Stolac-Ljubinje i na regionalnom putnom pravcu Zavidovići-Olovo.

Na graničnim prelazima jutros nema evidentiranih zadržavanja pri prelasku granice. Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prelazima Orašje-Županja i Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno.

Iz AMS podsjećaju da je u toku akcija "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2016", koja će se danas sprovoditi u Srpcu od 9.00 do 11.00 časova, a od 13.00 do 15.00 časova u Laktašima.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zjjz

10.11.2016 08:46

Hvala na obavještenju. Divni ste. ;) :)

ODGOVORITE