Један припадник ХВО-а пуштен из притвора

Један од десеторице бивших припадника ХВО-а с подручја Посавине, који су прошлог понедјељка ухапшени под сумњом да су починили ратне злочине, пуштен је из притвора.

Босна и Херцеговина 09.11.2016 | 22:02
Један припадник ХВО-а пуштен из притвора
Пуштен је Марко Баотић, а ту је информацију телефонским путем његову сину саопштио Баотићев адвокат и то за вријеме ванредне сједнице Скупштине Посавског кантона која се одржава на тему прошлоседмичних хапшења.


На почетку засједања предсједници Скупштине и Владе Посавског кантона Јосо Марковић и Маријан Клаић обавијестили су присутне о активностима и мјерама које су подузели у вези поменутог случаја, а то је учинио и предсједник кантоналне ХВИДРА-е.

Десеторица бивших припадника ХВО-а ухапшени су због постојања основа сумње да су у од маја 1992. до јула 1993. године, на ширем подручју Орашја, починиле кривична дјела злочин против човјечности и ратни злочин против ратних заробљеника.

Ухапшени се терете да су као припадници структура ХВО-а у Орашју, Војне полиције ХВО-а и полицијских структура, као и стражара у логорима и објектима за затварање, починили ратни злочин над већим бројем жртава српске националности с подручја Орашја и околних мјеста. Након хапшења, Суд Босне и Херцеговине одредио им је једномјесечни притвор.

Извор: Клиx

Коментари / 0

Оставите коментар