Миланова компликована хрватска прича...

За једног се не зна колико кошта, а други ће купити сам себе да дође међу Росонере!

Фудбал 11.11.2016 | 14:30
Миланова компликована хрватска прича...
Обећавајући почетак сезоне је раширио крила оптимизма на Сан Сиру после три године за заборав. Може ли млади Монтелин тим да врати славни Милан у врх италијанског фудбала и у Лигу шампиона? Ако наставе овако - може. Али питање је да ли ће Милан успети да задржи овај ритам са тимом који нема довољно искуства и већ је показује слабе тачке.

Да би се то десило, Монтели су неопходна појачлања. Већ у јануару. Идеалан сценарио би био довођење Виљареаловог штопера Мусакија, Фабрегаса као снаге за везни ред и једног нападача попут Паволетија или Зазе. Али реалније су неке лакше мете.

Тако медији на Чизми пипу да су Миланов приоритет двојица хрватских фудбалера: МариоПашалић и Милан Бадељ.

Пашалић је већ Миланов члан, пошто је летос дошао на позајмицу из Челсија. После периода адаптације, добио је шансу у последњих неколико мечева и оставио солидан утисак. У Милану сада желе да га откупе. Пашалићева позајмица их је већ коштала 800.000 евра. Ако се Милан пласира у Лигу Европе, Челсију ће бити уплаћено још 100.000 евра, а ако дође до Лиге шампиона, Плавцима ће исплатити додатних 200.000 евра. Али проблем је што је Челсијев тренер Антонио Конте летос инсистирао да Пашалић може да на позајмицу у Милан само уз услов да Росонери немају право откупа уговора. Милан је то прихватио и сада вероватно жали због тога...

Челси не жели сада да прича о продаји, а Милану се жури. Време ради за Плавце јер акоПашалић буде имао већу минутажу и настави да напредује, и цена ће бити већа. Што значи да Милану сада не одгвара да разигарава Пашалића и диже му цену. Конте инсистира да се разговори обаве тек на крају сезоне, Росонери желе одмах да чују цену. Летос је Челси одбио 15.000.000 евра од Монака за откуп Пашалићевог уговора, па Милан може да нагађа шта га чека.

Поред откупа Пашалића, Милан већ дуже време ради и на довођењу његовог земљакаМилана Бадеља из Фиорентине. Монтела га је тренирао у Фиренци, желео га је и летос, а сада инсистира на његовом доласку у јануару с обзиром на тешку повреду Монтолива. И хрватски везиста је загрејан за селидбу на Сан Сиро. Толико загрејан да је спреман да откупи свој уговор који му 2018. године истиче са Фиорентином. Што му је по ФИФА правилима дозвољено с обзиром да је у клубу провео више од три године.

„Милан је наш први избор. Видећемо да ли ће долазак нових власника значити да је Бадељ и даље њихов први избор. Ако то не буде случај, окренућемо се другим решењима“, рекао је Бадељов менаџер Дејан Јоксимовић.

Поред Милана, за Бадеља се инетерсују Рома, Шалке и Борусија Менхенгладбах. Али играч жели опет код Монтеле и спреман је да откупи свој уговор од Виоле, што би му Милан вероватно компензовао кроз зараду.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар