Milanova komplikovana hrvatska priča...

Za jednog se ne zna koliko košta, a drugi će kupiti sam sebe da dođe među Rosonere!

Fudbal 11.11.2016 | 14:30
Milanova komplikovana hrvatska priča...
Obećavajući početak sezone je raširio krila optimizma na San Siru posle tri godine za zaborav. Može li mladi Montelin tim da vrati slavni Milan u vrh italijanskog fudbala i u Ligu šampiona? Ako nastave ovako - može. Ali pitanje je da li će Milan uspeti da zadrži ovaj ritam sa timom koji nema dovoljno iskustva i već je pokazuje slabe tačke.

Da bi se to desilo, Monteli su neophodna pojačlanja. Već u januaru. Idealan scenario bi bio dovođenje Viljarealovog štopera Musakija, Fabregasa kao snage za vezni red i jednog napadača poput Pavoletija ili Zaze. Ali realnije su neke lakše mete.

Tako mediji na Čizmi pipu da su Milanov prioritet dvojica hrvatskih fudbalera: MarioPašalić i Milan Badelj.

Pašalić je već Milanov član, pošto je letos došao na pozajmicu iz Čelsija. Posle perioda adaptacije, dobio je šansu u poslednjih nekoliko mečeva i ostavio solidan utisak. U Milanu sada žele da ga otkupe. Pašalićeva pozajmica ih je već koštala 800.000 evra. Ako se Milan plasira u Ligu Evrope, Čelsiju će biti uplaćeno još 100.000 evra, a ako dođe do Lige šampiona, Plavcima će isplatiti dodatnih 200.000 evra. Ali problem je što je Čelsijev trener Antonio Konte letos insistirao da Pašalić može da na pozajmicu u Milan samo uz uslov da Rosoneri nemaju pravo otkupa ugovora. Milan je to prihvatio i sada verovatno žali zbog toga...

Čelsi ne želi sada da priča o prodaji, a Milanu se žuri. Vreme radi za Plavce jer akoPašalić bude imao veću minutažu i nastavi da napreduje, i cena će biti veća. Što znači da Milanu sada ne odgvara da razigarava Pašalića i diže mu cenu. Konte insistira da se razgovori obave tek na kraju sezone, Rosoneri žele odmah da čuju cenu. Letos je Čelsi odbio 15.000.000 evra od Monaka za otkup Pašalićevog ugovora, pa Milan može da nagađa šta ga čeka.

Pored otkupa Pašalića, Milan već duže vreme radi i na dovođenju njegovog zemljakaMilana Badelja iz Fiorentine. Montela ga je trenirao u Firenci, želeo ga je i letos, a sada insistira na njegovom dolasku u januaru s obzirom na tešku povredu Montoliva. I hrvatski vezista je zagrejan za selidbu na San Siro. Toliko zagrejan da je spreman da otkupi svoj ugovor koji mu 2018. godine ističe sa Fiorentinom. Što mu je po FIFA pravilima dozvoljeno s obzirom da je u klubu proveo više od tri godine.

„Milan je naš prvi izbor. Videćemo da li će dolazak novih vlasnika značiti da je Badelj i dalje njihov prvi izbor. Ako to ne bude slučaj, okrenućemo se drugim rešenjima“, rekao je Badeljov menadžer Dejan Joksimović.

Pored Milana, za Badelja se inetersuju Roma, Šalke i Borusija Menhengladbah. Ali igrač želi opet kod Montele i spreman je da otkupi svoj ugovor od Viole, što bi mu Milan verovatno kompenzovao kroz zaradu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar