“Случај Гудељ” дрма Холандију - иза свега стоје уцјене и Владо Лемић!

Српски репрезентативац под оптужбама да се понаша по наредбама менаџера који се служи “мафијашким методама“.

Фудбал 11.11.2016 | 13:30
“Случај Гудељ” дрма Холандију - иза свега стоје уцјене и Владо Лемић!
Суспензија Немање Гудеља и удаљавање из првог тима Ајакса и даље је једна од врућих тема у холандској фудбалској јавности. Тренер Петер Бош је наишао на подршку управе клуба, навијача и медија у одлуци да српског репрезентативца прецрта из планова порвог тима.

Подсетимо, Гудељ је суспендован јер је по Бошовим речима одбио да седи на клупи и тражио је загарантовано место у првих 11. Стартег Копљаника је решио да га суспендује .

Водећи холандски медији попут Телеграфа су после неколико дана открили да у позадини целе приче и сукоба са Гудељом стоји моћни фудбалски менаџер Владо Лемић. Србин из БиХ и некадашњи голман бањалучког Борца је последњих година постао једна од најмоћнијих фудбалских менаџера у Европи, остварио блиске везе са РоманомАбрамовичем, Предрагом Мијатовићем и још неким моћним људима у свету фудбала. На овај или онај начин је био менаџер Матеји Кежману, Алексу, Луки Модрићу, Клас-Јану Хунтелару, Ројстону Дрентеу, Самјуелу Етоу, Миралему Сулејманију, Слободану Рајковићу, Еурељу Гомесу, Данку Лазовићу, Браниславу Ивановићу, Џеферсону Фарфану…

"Понашање овог дечка је инструисано. Он није сам дошао на идеју да се овако понаша, већ му је тако наредио менаџер. Иза свега стоји његов агент Владо Лемић који се служи мафијашким методама. Гудељ је играч чија вредност је јако почела да опада и агент му је наредио да се овако понаша како би га што пре продао", рекао је Јохан Дерксен, бивши фудбалер и тренутно један од водећих новинара у холандској фудбалској јавности.

Телеграф пише да је Лемић наговорио Гудеља да заради суспензију и да доведе Ајакс у ситуацију да мора да га прода. Управо је Лемић био менаџер у Гудељовом трансферу из АЗ Алкмара у Ајакс и том приликом је успео да Немањином оцу Небојши  обезбеди посао тренера у омладинским категоријама славног клуба из Амстердама. Део трансфера је био и прелазак Гудељовог млађег брата у Ајакс.

За Лемића се наводи да је ведрио и облачио у ПСВ Ајндховену у периоду од 2000. до 2008. године и да је у клуб "ушао" преко трансфера Матеје Кежмана и тадашњег тренераЕрика Геретса који га је током играчке каријере тренирао у Лирсу. У Ајндховену је Лемићостварио пријатељске везе са тадашњим директором Франком Арнесеном, следећим тренером Гусом Хидинком, директором Стеном Волксом и главним скаутом Питом деВизером. Касније су његовим посредством у ПСВ дошли Данко Лазовић и СлободанРајковић. Временом је постао човек преко којег је ПСВ завршавао највеће трансфере, али "у папирима" је увек стајало име неког другог агента, најчешће Роџера Линса.

"Он није био званичан менаџер Кежмана, већ је дошао у улози саветника Кежмановог оца. Али у суштини, он је био човек који је завршио цео посао", рекао је тадашђњи председник ПСВ Ајндховена, Хари ван Рај.

Лемићева валадавина у Ајндховену је завршена када је ушао у сукоб са тадашњим директором Јаном Рекером.

"Ово што сада ради са Гудељом, је сличан сценарио који смо ми имали са његовим играчима у ПСВ Ајндховену. Имао је огромну моћ у клубу и у једном тренутку је ситуација отишла потпуно ван контроле и постало је лудо. Када нам је тражио да платимо 11.000.000 евра за 27-годишњег Луизаоа из Бенфике и да притом платимо велику плату играчу и велике трошкове менаџерске комисије, постало је јасно да морамо да га избацимо из клуба. Претио је да ће повући све његове играче из клуба ако не доведемо Луизаоа. Морали смо да га се решимо и да прекинемо сваку вртсу пословања са њим. Када њему дате само мали простор да уђе у клуб, верујте ми да ће вам ископати целу рупу", рекао је Рекер поводом случаја Гудељ.

У међувемену се огласила и злогласна ултрас група најокорелијих Ајаксових присталица под именом "Ф-сајд". У саопштењу су поручили Гудељу да је завршио са њиховим клубом и да поведе са собом и свог агента.  

Међутим, Србин има још две године уговора и холандски медији пишу да би Ајакс могао да га пошаље у млади тим и обезбеди му све услове које гарантује професионални уговор чиме не би прекршио фудбалерова права.

Или ће у јануару ипак доћи до трансфера, а као могућа дестинација се помиње Сандерленд.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар