Ни Енглези нису баш толико луди за фудбалом...!

Премијерлигаши, сад знате како је играчима Јавора, Чуке, Спартака... Потпуни фијаско експерименталног Чекатрејд трофеја!

Фудбал 11.11.2016 | 11:00
Ни Енглези нису баш толико луди за фудбалом...!
Углавном су то оригиналне, добро промишљене идеје. Али некад се и Енглези занесу експерименталним такмичењима у жељи да изађу у сурет највећим тимовима у којима се и до 50 фудбалера бори за своје место под сунцем. Па је тако ове сезое основан Чекатрејд трофеј у којем се треће и четвртолигаши у куп систему одмеравају са резервним саставима учесника Премијер лиге и Чемпионшипа. Старосна граница за другопозивце померена је са 21 на 23 године. У теорији, слутило је на добар и за навијаче “јефтин“ фудбал.

У пракси - фијаско. На бар 16 од укупно 24 утакмице на трибинама је било мање од 1.000 навијачи. Поједини клубови оборили су негатвивне рекорде. Дуел Мидлзброа са Шрузберијем је тако пратило свега 308 навијача на Риверсајду?! Ни утакмицу Барнета и Питербора није успела да пребаци магичну границу од 400 навијача.

Само две утакмице привукле су више од 1.500 људи: Челсијева победа над Оксфордом у лудој пенал серији од 34 шута, те Лутонов успех против Милвола.

Са друге стране, Норхтемптон је дочекао Вест Хем, али је иначе атрактивно гостовање занимало свега 762 навијача. Портсмут је против Бристол Роберса имао подршку 1.200 фанова што је најгора бројка још од Другог светског рата.

Играчима који траже минута можда све ово и одговара. Навијаче по свему судећи апсолутно не интересује.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар