Ni Englezi nisu baš toliko ludi za fudbalom...!

Premijerligaši, sad znate kako je igračima Javora, Čuke, Spartaka... Potpuni fijasko eksperimentalnog Čekatrejd trofeja!

Fudbal 11.11.2016 | 11:00
Ni Englezi nisu baš toliko ludi za fudbalom...!
Uglavnom su to originalne, dobro promišljene ideje. Ali nekad se i Englezi zanesu eksperimentalnim takmičenjima u želji da izađu u suret najvećim timovima u kojima se i do 50 fudbalera bori za svoje mesto pod suncem. Pa je tako ove sezoe osnovan Čekatrejd trofej u kojem se treće i četvrtoligaši u kup sistemu odmeravaju sa rezervnim sastavima učesnika Premijer lige i Čempionšipa. Starosna granica za drugopozivce pomerena je sa 21 na 23 godine. U teoriji, slutilo je na dobar i za navijače “jeftin“ fudbal.

U praksi - fijasko. Na bar 16 od ukupno 24 utakmice na tribinama je bilo manje od 1.000 navijači. Pojedini klubovi oborili su negatvivne rekorde. Duel Midlzbroa sa Šruzberijem je tako pratilo svega 308 navijača na Riversajdu?! Ni utakmicu Barneta i Piterbora nije uspela da prebaci magičnu granicu od 400 navijača.

Samo dve utakmice privukle su više od 1.500 ljudi: Čelsijeva pobeda nad Oksfordom u ludoj penal seriji od 34 šuta, te Lutonov uspeh protiv Milvola.

Sa druge strane, Norhtempton je dočekao Vest Hem, ali je inače atraktivno gostovanje zanimalo svega 762 navijača. Portsmut je protiv Bristol Robersa imao podršku 1.200 fanova što je najgora brojka još od Drugog svetskog rata.

Igračima koji traže minuta možda sve ovo i odgovara. Navijače po svemu sudeći apsolutno ne interesuje.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar