''Оштре се зуби'' пред Суперкласико: Бразил се плаши Месија?!

Бразилци најављују да ће га удвајати, да ће му затворити све опције и простор на терену.

Фудбал 09.11.2016 | 19:00
''Оштре се зуби'' пред Суперкласико: Бразил се плаши Месија?!
Још два дана су остала до посластице светског репрезентативног фудбала. Бразил против Аргентине. У Бело Оризонтеу, у квалификацијама за Мондијал у Русији. Увек су окршаји Бразилаца и Аргентинаца посебна фудбалска прича, а тензије и еуфорије не фали ни овог пута.

Бразил је у серији победа од доласка новог селектора Титеа, док је Аргентина у јако лошем периоду и полако доводи под знак питања пласман у Русију. Због доброг момента у којем је Селесао и кризе у којем су гости, пред домаћином је императив победе, а Аргентина коначно може да одигра утакмицу у којој није велики фаворит.

Из изјава играча делује као да једва чекају да меч почне. Аргентински нападач ЛукасПрато најбоље познаје атомсферу у Бразилу и шта чека њега и његове саиргаче у Бело Оризонтеу. Прато је члан локалног Атлетико Минеира који игра управо на стадиону на којем ће Селесао дочекати Гаучосе.

„Знају колико је Лео опасан. Мало су уплашени. Уствари, мало више су уплашени“, рекао јеПрато и закувао атмосфери пред Суепркласико.

Није дуго чекао на одговор. Реплицирао му је некадашњи Месијев саиграч из Барселоне и бразилска узданица Дани Алвес.

„У фудбалу не постоје ставри као што је страх. Постоји само респект према Месију и Аргентини. Верујем да и они тако размишљају о нашој репрезентацији. Месијева величина је у томе што не види себе као највећег и по томе се разликује од осталих“, рекао је Алвес.

Бајернов нападач Даглас Коста не жели да размишља о Месију.

„Бразил мора да уради оно што се очекује од Бразила. Невезано за Аргентину“, рекао јеКоста.

Дефанзивац Маркињос ће бити један од оних који ће водити највеће битке са аргентинским нападом у којем су поред Месија, још Игуаин и Агуеро.

„Морамо да будемо перфектни. Он користи и најмању грешку да дрибла и постигне гол“.

Бразилски племјкер Ренато Аугусто упозорава да је Меси главна опасност.

„Он је екстремно интелигентан играч и има сјајну завршницу. Морамо да га удвајамо како знамо и умемо. Морам да сузимо простор Аргентинцима и затворимо све опције Месију за пас када је лопта у његовом поседу“.

Меч у Бело Оризонтеу се игра у ноћи између петка и суботе, пола сата после поноћи по нашем времену. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар