''Oštre se zubi'' pred Superklasiko: Brazil se plaši Mesija?!

Brazilci najavljuju da će ga udvajati, da će mu zatvoriti sve opcije i prostor na terenu.

Fudbal 09.11.2016 | 19:00
''Oštre se zubi'' pred Superklasiko: Brazil se plaši Mesija?!
Još dva dana su ostala do poslastice svetskog reprezentativnog fudbala. Brazil protiv Argentine. U Belo Orizonteu, u kvalifikacijama za Mondijal u Rusiji. Uvek su okršaji Brazilaca i Argentinaca posebna fudbalska priča, a tenzije i euforije ne fali ni ovog puta.

Brazil je u seriji pobeda od dolaska novog selektora Titea, dok je Argentina u jako lošem periodu i polako dovodi pod znak pitanja plasman u Rusiju. Zbog dobrog momenta u kojem je Selesao i krize u kojem su gosti, pred domaćinom je imperativ pobede, a Argentina konačno može da odigra utakmicu u kojoj nije veliki favorit.

Iz izjava igrača deluje kao da jedva čekaju da meč počne. Argentinski napadač LukasPrato najbolje poznaje atomsferu u Brazilu i šta čeka njega i njegove sairgače u Belo Orizonteu. Prato je član lokalnog Atletiko Mineira koji igra upravo na stadionu na kojem će Selesao dočekati Gaučose.

„Znaju koliko je Leo opasan. Malo su uplašeni. Ustvari, malo više su uplašeni“, rekao jePrato i zakuvao atmosferi pred Sueprklasiko.

Nije dugo čekao na odgovor. Replicirao mu je nekadašnji Mesijev saigrač iz Barselone i brazilska uzdanica Dani Alves.

„U fudbalu ne postoje stavri kao što je strah. Postoji samo respekt prema Mesiju i Argentini. Verujem da i oni tako razmišljaju o našoj reprezentaciji. Mesijeva veličina je u tome što ne vidi sebe kao najvećeg i po tome se razlikuje od ostalih“, rekao je Alves.

Bajernov napadač Daglas Kosta ne želi da razmišlja o Mesiju.

„Brazil mora da uradi ono što se očekuje od Brazila. Nevezano za Argentinu“, rekao jeKosta.

Defanzivac Markinjos će biti jedan od onih koji će voditi najveće bitke sa argentinskim napadom u kojem su pored Mesija, još Iguain i Aguero.

„Moramo da budemo perfektni. On koristi i najmanju grešku da dribla i postigne gol“.

Brazilski plemjker Renato Augusto upozorava da je Mesi glavna opasnost.

„On je ekstremno inteligentan igrač i ima sjajnu završnicu. Moramo da ga udvajamo kako znamo i umemo. Moram da suzimo prostor Argentincima i zatvorimo sve opcije Mesiju za pas kada je lopta u njegovom posedu“.

Meč u Belo Orizonteu se igra u noći između petka i subote, pola sata posle ponoći po našem vremenu. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar