Уручена увјерења србачким одборницима

Конститутивна сједница Скупштине општине Србац биће одржана 25. новембра, док ће се примопредаја власти између новог начелника општине Млађана Драгосављевића и досадашњег начелника Драге Ћирића обавити највјероватније почетком наредне седмице, најавио је нови начелник Млађан Драгосављевић, који је данас на свечан начин одборницима уручио увјерења Централне изборне комисије БиХ о овјереном четворогодишњем мандату.

Република Српска 09.11.2016 | 19:35
Уручена увјерења србачким одборницима
Србачки парламент чини 25 одборника из пет политичких странака, 12 одборника СНСД-а, по три одборника СДС-а, ПДП-а и Социјалистичке партије и по два одборника Народног демократског покрета и Демократског народног савеза. Скупштинску већину од 14 одборника обезбједили су СНСД-а и ДНС, који ће тиме имати и законодавну и извршну власт у општини Србац.

У току су припреме за конститутивну сједницу Скупштине и примопредају власти, рекао је Драгосављевић. „Први потези након преузимања власти биће санација буџета општине и обезбјеђење његове ликвидности, именовање начелника органа управе и припрема и усвајање буџета за 2017. годину“, рекао је нови начелник Српца Млађан Драгосављевић. Честитајући избор, он је позвао све одборнике на сарадњу у интересу развоја општине и стварања услова за бољи живот њених грађана.

Носилац листе одборника СНСД-а др Мирко Стојић, који је добио и највеће повјерење грађана, рекао је да још нису утврђени коначни циљеви дјеловања нове власти, али да ће стабилизација политичких и економских прилика бити приоритет. „Улагање у инфраструктуру и привлачење инвеститора за привредни развој, како би се запослило бар 200 нових радника у наредне двије године, значио би какав-такав помак у економском смислу“, виђење је одборника Стојића.

Он је нагласио да владајућу коалицију чине СНСД и ДНС, а да Социјалистичка партија, мада је у коалицији на државном нивоу, у општини Србац није показала интерес и жељу да се придружи на локалном нивоу. „У протекле двије године чак су вршили опструкцију, а жељу за сарадњу нису показали ни у току предизборне кампање. Због тога готово да и не постоји могућност за сарадњу у наредном периоду“, каже Стојић.

Занимљиво је да у новом скупштинском сазиву има чак 10 жена, а једна од најмлађих је Бојана Михољчић, 25-годишњи економиста, члан СНСД-а. „Захвалила бих се грађанима на повјерењу; добила сам око 1.500 гласова. Покушаћу да то повјерење оправдам, залажући се за економски тразвој, али и рјешавање проблема младих и женске популације“, каже Бојана.

Одборник ПДП-а Душица Игњатић је казала да ће одборници ове партије, иако у опозицији, гласати за све оно што је у интересу грађана општине Србац.

БН телевизија (С.К.)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО Микиц

09.11.2016 19:04

ПРАВА опстинску вкада са љутом опозицијом. СРБцани су најбоље сналазе у време промјене власти. ДОБРО ЈУТРО ЦАРСИЈО НА СВЕ ЦЕТИРИ СТРАНЕ. ДРУГАЦИЈЕ НЕИДЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

11.11.2016 14:42

Господине, требали би се описменити ,види се из прилозеног колико знат и да нисте дирасли да оцјењујете људе. Особа која воли своју домовину и своје људе не наговара их на бијег,вец се хвата у костац са проблемима и настоји да се из њих изадје.

Name

Драган

09.11.2016 19:21

Родца Дусца препознао сам те на овој слици поздрав Д.Ивановиц ЦХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРС-Српску у сигурне руке

10.11.2016 01:25

СДС има најбољи клуб одборника као и ПДП. Снсдов клуб је смијесан. Ово сто су урадили са одборницима це им се обити о главу врло брзо. Кад би СДС преузели др Драган Лепир или проф. Мара Делевиц врло брзо би то била најјаца партија у Српцу. Стета сто то не види врх СДСа, а у Српцу сви то знају. Недиц је смијесан и дискредитован. Цовјек је изгубио убједљиво 2 пута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

10.11.2016 14:04

Младјо се сликао крај одборника СДСа јер је јос увијек у срцу сдсовац.Дзаба сто је пресао у снсд.

ОДГОВОРИТЕ