Uručena uvjerenja srbačkim odbornicima

Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Srbac biće održana 25. novembra, dok će se primopredaja vlasti između novog načelnika opštine Mlađana Dragosavljevića i dosadašnjeg načelnika Drage Ćirića obaviti najvjerovatnije početkom naredne sedmice, najavio je novi načelnik Mlađan Dragosavljević, koji je danas na svečan način odbornicima uručio uvjerenja Centralne izborne komisije BiH o ovjerenom četvorogodišnjem mandatu.

Republika Srpska 09.11.2016 | 19:35
Uručena uvjerenja srbačkim odbornicima
Srbački parlament čini 25 odbornika iz pet političkih stranaka, 12 odbornika SNSD-a, po tri odbornika SDS-a, PDP-a i Socijalističke partije i po dva odbornika Narodnog demokratskog pokreta i Demokratskog narodnog saveza. Skupštinsku većinu od 14 odbornika obezbjedili su SNSD-a i DNS, koji će time imati i zakonodavnu i izvršnu vlast u opštini Srbac.

U toku su pripreme za konstitutivnu sjednicu Skupštine i primopredaju vlasti, rekao je Dragosavljević. „Prvi potezi nakon preuzimanja vlasti biće sanacija budžeta opštine i obezbjeđenje njegove likvidnosti, imenovanje načelnika organa uprave i priprema i usvajanje budžeta za 2017. godinu“, rekao je novi načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević. Čestitajući izbor, on je pozvao sve odbornike na saradnju u interesu razvoja opštine i stvaranja uslova za bolji život njenih građana.

Nosilac liste odbornika SNSD-a dr Mirko Stojić, koji je dobio i najveće povjerenje građana, rekao je da još nisu utvrđeni konačni ciljevi djelovanja nove vlasti, ali da će stabilizacija političkih i ekonomskih prilika biti prioritet. „Ulaganje u infrastrukturu i privlačenje investitora za privredni razvoj, kako bi se zaposlilo bar 200 novih radnika u naredne dvije godine, značio bi kakav-takav pomak u ekonomskom smislu“, viđenje je odbornika Stojića.

On je naglasio da vladajuću koaliciju čine SNSD i DNS, a da Socijalistička partija, mada je u koaliciji na državnom nivou, u opštini Srbac nije pokazala interes i želju da se pridruži na lokalnom nivou. „U protekle dvije godine čak su vršili opstrukciju, a želju za saradnju nisu pokazali ni u toku predizborne kampanje. Zbog toga gotovo da i ne postoji mogućnost za saradnju u narednom periodu“, kaže Stojić.

Zanimljivo je da u novom skupštinskom sazivu ima čak 10 žena, a jedna od najmlađih je Bojana Miholjčić, 25-godišnji ekonomista, član SNSD-a. „Zahvalila bih se građanima na povjerenju; dobila sam oko 1.500 glasova. Pokušaću da to povjerenje opravdam, zalažući se za ekonomski trazvoj, ali i rješavanje problema mladih i ženske populacije“, kaže Bojana.

Odbornik PDP-a Dušica Ignjatić je kazala da će odbornici ove partije, iako u opoziciji, glasati za sve ono što je u interesu građana opštine Srbac.

BN televizija (S.K.)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

MIHAILO Mikic

09.11.2016 19:04

PRAVA opstinsku vkada sa ljutom opozicijom. SRBcani su najbolje snalaze u vreme promjene vlasti. DOBRO JUTRO CARSIJO NA SVE CETIRI STRANE. DRUGACIJE NEIDE!

ODGOVORITE
Name

hm

11.11.2016 14:42

Gospodine, trebali bi se opismeniti ,vidi se iz prilozenog koliko znat i da niste dirasli da ocjenjujete ljude. Osoba koja voli svoju domovinu i svoje ljude ne nagovara ih na bijeg,vec se hvata u kostac sa problemima i nastoji da se iz njih izadje.

Name

Dragan

09.11.2016 19:21

Rodca Dusca prepoznao sam te na ovoj slici pozdrav D.Ivanovic CH

ODGOVORITE
Name

SRS-Srpsku u sigurne ruke

10.11.2016 01:25

SDS ima najbolji klub odbornika kao i PDP. Snsdov klub je smijesan. Ovo sto su uradili sa odbornicima ce im se obiti o glavu vrlo brzo. Kad bi SDS preuzeli dr Dragan Lepir ili prof. Mara Delevic vrlo brzo bi to bila najjaca partija u Srpcu. Steta sto to ne vidi vrh SDSa, a u Srpcu svi to znaju. Nedic je smijesan i diskreditovan. Covjek je izgubio ubjedljivo 2 puta.

ODGOVORITE
Name

Hahaha

10.11.2016 14:04

Mladjo se slikao kraj odbornika SDSa jer je jos uvijek u srcu sdsovac.Dzaba sto je presao u snsd.

ODGOVORITE