Настасић: Да и послије Велса останемо први!

Репрезентативац Србије истиче да наредни ривал има добар тим, али да "орлови" морају заједно да раде на терену и да буду сконцентрисани искључиво на своју игру.

Фудбал 09.11.2016 | 16:30
Настасић: Да и послије Велса останемо први!
Матија Настасић зна да Србију очекује тежак меч у Кардифу у суботу против Велса у квалификацијама за Светско првенство 2018. године.

У тим се враћа Немања Матић, изостаје Александар Коларов, а за успех ће бити важно да све линије тима функционишу добро.

"Све линије тима ће бити на искушењу и сви морамо на терену да радимо заједно а онда да сачекамо прави тренутак и угрозимо њихов гол. Имају добре појединце, пре свих то је Герет Бејл, али ми смо фокусирани пре свега на нас и оно што ми треба да урадимо", поручио је Настасић.

Он је навео да је највећа претња по гол Србије звезда Реал Мадрида, али и да су се спремили за то.

"Радили смо прекиде на тренинзима, добро се спремамо, упознати смо са начином како то Бејл ради и сигурно да те лопте нису пријатне ни за једног голмана, па тако ни Владимира Стојковића. На нама је да правимо што мање прекршаја у опасним зонама и не пружамо Бејлу могућност да нас угрози".

Србија има кадровских проблема у одбрани због повреда, игра у новом систему, али све су то ствари које сваког појединца још више мобилише како би дао свој максимум.

"Познато је да играмо у новом систему који захтева време како би се све сложило и уклопило, али на нашу жалост то је луксуз и морамо у ходу да се прилагођавамо ситуацији. Проблем је што се због објективних околности мењају играчи у задњој линији, али морам да нагласим да одбрана нису само три играча у задњој линији него цео тим мора да води рачуна и о дефанзивним задацима".

Фудбалер Шалкеа верује да ће Србија и после гостовања у Кардифу гледати ривале са врха табеле групе.

"Свима је драго због пласмана и ја се искрено надам да ћемо и после Велса остати на том месту. А да ли смо пре старта квалификација веровали у овакав почетак? Да, знали смо да је група тешка, али рекли смо себи да идемо од меча до меча и да морамо само да останемо сконцентрисани. Сложили смо се да је потребно да још више радимо на себи како би добро деловали на терену и елиминисали грешке које су нас раније коштале пласмана на велико такмичење", рекао је Настасић.

Подсетио се српски фудбалер и претходна два меча са истим ривалом и две катастрофе коју су доживели Велшани.

"Невероватно је да су они од тада променили можда два или три играча, а опет су наредовали. Ми смо, за разлику од њих, остали у месту, пропустили два-три велика такмичења, изгубили корак у однсу на друге и сада се полако враћамо", навео је Настасић.

Меч Велс - Србија игра се у суботу од 20.45 часова у Кардифу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар