Nastasić: Da i poslije Velsa ostanemo prvi!

Reprezentativac Srbije ističe da naredni rival ima dobar tim, ali da "orlovi" moraju zajedno da rade na terenu i da budu skoncentrisani isključivo na svoju igru.

Fudbal 09.11.2016 | 16:30
Nastasić: Da i poslije Velsa ostanemo prvi!
Matija Nastasić zna da Srbiju očekuje težak meč u Kardifu u subotu protiv Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

U tim se vraća Nemanja Matić, izostaje Aleksandar Kolarov, a za uspeh će biti važno da sve linije tima funkcionišu dobro.

"Sve linije tima će biti na iskušenju i svi moramo na terenu da radimo zajedno a onda da sačekamo pravi trenutak i ugrozimo njihov gol. Imaju dobre pojedince, pre svih to je Geret Bejl, ali mi smo fokusirani pre svega na nas i ono što mi treba da uradimo", poručio je Nastasić.

On je naveo da je najveća pretnja po gol Srbije zvezda Real Madrida, ali i da su se spremili za to.

"Radili smo prekide na treninzima, dobro se spremamo, upoznati smo sa načinom kako to Bejl radi i sigurno da te lopte nisu prijatne ni za jednog golmana, pa tako ni Vladimira Stojkovića. Na nama je da pravimo što manje prekršaja u opasnim zonama i ne pružamo Bejlu mogućnost da nas ugrozi".

Srbija ima kadrovskih problema u odbrani zbog povreda, igra u novom sistemu, ali sve su to stvari koje svakog pojedinca još više mobiliše kako bi dao svoj maksimum.

"Poznato je da igramo u novom sistemu koji zahteva vreme kako bi se sve složilo i uklopilo, ali na našu žalost to je luksuz i moramo u hodu da se prilagođavamo situaciji. Problem je što se zbog objektivnih okolnosti menjaju igrači u zadnjoj liniji, ali moram da naglasim da odbrana nisu samo tri igrača u zadnjoj liniji nego ceo tim mora da vodi računa i o defanzivnim zadacima".

Fudbaler Šalkea veruje da će Srbija i posle gostovanja u Kardifu gledati rivale sa vrha tabele grupe.

"Svima je drago zbog plasmana i ja se iskreno nadam da ćemo i posle Velsa ostati na tom mestu. A da li smo pre starta kvalifikacija verovali u ovakav početak? Da, znali smo da je grupa teška, ali rekli smo sebi da idemo od meča do meča i da moramo samo da ostanemo skoncentrisani. Složili smo se da je potrebno da još više radimo na sebi kako bi dobro delovali na terenu i eliminisali greške koje su nas ranije koštale plasmana na veliko takmičenje", rekao je Nastasić.

Podsetio se srpski fudbaler i prethodna dva meča sa istim rivalom i dve katastrofe koju su doživeli Velšani.

"Neverovatno je da su oni od tada promenili možda dva ili tri igrača, a opet su naredovali. Mi smo, za razliku od njih, ostali u mestu, propustili dva-tri velika takmičenja, izgubili korak u odnsu na druge i sada se polako vraćamo", naveo je Nastasić.

Meč Vels - Srbija igra se u subotu od 20.45 časova u Kardifu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar