Примопредаја власти без Дураковића

Новоизабрани начелник сребреничке општине Младен Грујичић, након преузимања сертификата од Централне изборне комисије БиХ, данас је дошао на посао како би, у складу са изборним правилима, преузео дужност на коју је изабран.

Република Српска 09.11.2016 | 12:59
 Примопредаја власти без Дураковића
Дочекали су га само чланови кабинета претходног начелника Ћамила Дураковића, али не и бивши начелник.

Грујичић је након уласка у кабинет изјавио новинарима да је данас исувише мирно стање за ову општину након постизборних тензија које су владале у овој средини.

"Дошао сам да преузмем дужност и очекујем да се обави примопредаја дужности, јер је надлежна комисија све припремила, а затим да се уруче сертификати изабраним одборницима те да кренемо са разговорима око формирања скупштинске већине и заказивања конститутивне сједнице новог сазива Скупштине општине Сребреница", рекао је Грујичић.

Према његовом мишљењу, треба да се законски обави примопредаја и конституисање општинске власти и да се крене у организовање послова како би се почело другачије радити и вршити промјене у складу са законом.

"Потребно је да се изврше одређене промјене да би се створио бољи амбијент у овој општини те да се побољшају односи међу запосленима што треба да омогући ефикаснији рад", каже Грујичић.

На молбу новинара да прокоментарише недолазак Дураковића на примопредају дужности, Грујичић је рекао да би било људски да га је дочекао и да су цивилизовано обавили примопредају.

"Спреман сам да прихватим његову `руку помирења` када он буде спреман да прихвати реалност и да се помири иако се нисмо ни свађали", поручио је он.

Грујичић каже да је први задатак који треба да се ријеши консолидација и реорганизација општинске управе како би њен рад био ефикаснији да би се почело радити на реализацији предизборних обећања.

"Желимо што прије успостваити сарадњу са Владом Републике Српске и са Србијом како би у буџет општине за наредну годину и уврстили и планирали одређена средства за реализацију одређених програма о којима смо се договарали у предизборном периоду и да тако покажемо грађанима ове општине да ћемо настојати да остваримо дата обећања и да се овдје може знатно боље живјети", поручио је нови начелник општине Сребреница Младен Грујичић.

Он је убијеђен да ће дата обећања бити испуњена и да ће се значајно побољшати стање и стандард становника ове општине у наредном периоду.

(Срна)
(Фото: Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Лија

09.11.2016 12:07

Биће ту посла за СИПА и Тужилаштво. Дураковић мора припремити одговоре на многа питања. Гдје је новац? А не као његов претходник, узе новац и повуче се у анонимност у велелепној кући у Вогошћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Лија

09.11.2016 12:25

Ти си тако наиван каква СИПА какви бакраци

Name

ре

09.11.2016 12:51

Врана врани оци не вади

Name

Драган

09.11.2016 13:48

Не могу да вјерујем докле иде та мрзња према свему сто је српско.Цамил Дураковиц и Бакир Изетбеговиц не могу поднијети да Србин буде нацелник Сребренице иако је све регуларно са цим се слозио и ЦИК Бих-а.Упуцивање апелације уставном суду је преврсило сваку мјеру.Ста они у ствари оцекују од уставног суда да их слијепо слуса и доноси одлуке у њихову корист.То се мора зауставити под сваку цијену инаце це Бих постати анархија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смуцан

10.11.2016 12:18

Како је нормално да људи аутобусима из србије долазе у сребреницу??? ти то ниси видио????

Name

ЦИГО

09.11.2016 14:02

ВАЉА ОДГОВАРАТИ ЗА ОГРОМНА СРЕДСТВА ДОНАЦИЈА ГДЕСУ/ ЗАТО ДУРАКОВИЋА НЕМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сеад

09.11.2016 17:06

сретно нацелнице у будуцем раду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

09.11.2016 20:36

Хајде мајсторе направи питу од г..ана. Да видимо и то.

ОДГОВОРИТЕ