Primopredaja vlasti bez Durakovića

Novoizabrani načelnik srebreničke opštine Mladen Grujičić, nakon preuzimanja sertifikata od Centralne izborne komisije BiH, danas je došao na posao kako bi, u skladu sa izbornim pravilima, preuzeo dužnost na koju je izabran.

Republika Srpska 09.11.2016 | 12:59
 Primopredaja vlasti bez Durakovića
Dočekali su ga samo članovi kabineta prethodnog načelnika Ćamila Durakovića, ali ne i bivši načelnik.

Grujičić je nakon ulaska u kabinet izjavio novinarima da je danas isuviše mirno stanje za ovu opštinu nakon postizbornih tenzija koje su vladale u ovoj sredini.

"Došao sam da preuzmem dužnost i očekujem da se obavi primopredaja dužnosti, jer je nadležna komisija sve pripremila, a zatim da se uruče sertifikati izabranim odbornicima te da krenemo sa razgovorima oko formiranja skupštinske većine i zakazivanja konstitutivne sjednice novog saziva Skupštine opštine Srebrenica", rekao je Grujičić.

Prema njegovom mišljenju, treba da se zakonski obavi primopredaja i konstituisanje opštinske vlasti i da se krene u organizovanje poslova kako bi se počelo drugačije raditi i vršiti promjene u skladu sa zakonom.

"Potrebno je da se izvrše određene promjene da bi se stvorio bolji ambijent u ovoj opštini te da se poboljšaju odnosi među zaposlenima što treba da omogući efikasniji rad", kaže Grujičić.

Na molbu novinara da prokomentariše nedolazak Durakovića na primopredaju dužnosti, Grujičić je rekao da bi bilo ljudski da ga je dočekao i da su civilizovano obavili primopredaju.

"Spreman sam da prihvatim njegovu `ruku pomirenja` kada on bude spreman da prihvati realnost i da se pomiri iako se nismo ni svađali", poručio je on.

Grujičić kaže da je prvi zadatak koji treba da se riješi konsolidacija i reorganizacija opštinske uprave kako bi njen rad bio efikasniji da bi se počelo raditi na realizaciji predizbornih obećanja.

"Želimo što prije uspostvaiti saradnju sa Vladom Republike Srpske i sa Srbijom kako bi u budžet opštine za narednu godinu i uvrstili i planirali određena sredstva za realizaciju određenih programa o kojima smo se dogovarali u predizbornom periodu i da tako pokažemo građanima ove opštine da ćemo nastojati da ostvarimo data obećanja i da se ovdje može znatno bolje živjeti", poručio je novi načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

On je ubijeđen da će data obećanja biti ispunjena i da će se značajno poboljšati stanje i standard stanovnika ove opštine u narednom periodu.

(Srna)
(Foto: Srna)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Лија

09.11.2016 12:07

Биће ту посла за СИПА и Тужилаштво. Дураковић мора припремити одговоре на многа питања. Гдје је новац? А не као његов претходник, узе новац и повуче се у анонимност у велелепној кући у Вогошћи.

ODGOVORITE
Name

Za Lija

09.11.2016 12:25

Ti si tako naivan kakva SIPA kakvi bakraci

Name

re

09.11.2016 12:51

Vrana vrani oci ne vadi

Name

Dragan

09.11.2016 13:48

Ne mogu da vjerujem dokle ide ta mrznja prema svemu sto je srpsko.Camil Durakovic i Bakir Izetbegovic ne mogu podnijeti da Srbin bude nacelnik Srebrenice iako je sve regularno sa cim se slozio i CIK Bih-a.Upucivanje apelacije ustavnom sudu je prevrsilo svaku mjeru.Sta oni u stvari ocekuju od ustavnog suda da ih slijepo slusa i donosi odluke u njihovu korist.To se mora zaustaviti pod svaku cijenu inace ce Bih postati anarhija.

ODGOVORITE
Name

Smucan

10.11.2016 12:18

Kako je normalno da ljudi autobusima iz srbije dolaze u srebrenicu??? ti to nisi vidio????

Name

CIGO

09.11.2016 14:02

VALJA ODGOVARATI ZA OGROMNA SREDSTVA DONACIJA GDESU/ ZATO DURAKOVIĆA NEMA.

ODGOVORITE
Name

sead

09.11.2016 17:06

sretno nacelnice u buducem radu

ODGOVORITE
Name

Kiki

09.11.2016 20:36

Hajde majstore napravi pitu od g..ana. Da vidimo i to.

ODGOVORITE