Пресуда “Прогрес” - “Бобар гроуп” 28.11.

У Окружном привредном суду у Бијељини закључено је главно рочиште у предмету “Прогрес” А.Д. Бијељина против “Бобар гроуп” Д.О.О. Бијељина и “БМД” Д.О.О. Јања.

Република Српска 09.11.2016 | 12:05
Пресуда “Прогрес” - “Бобар гроуп” 28.11.
На рочишту је опуномоћеник тужиоца изнио завршну ријеч у којој се сложио са наводима из тужбе и затражио надокнаду трошкова које потражује по основу тужбе.

Главном рочишту нису присуствовали опуномоћеници тужених, а доношење пресуде по овом предмету заказано је за 28.новембар.

На главној расправи по овом предмету тужилац тражи да тужени исплате износ од 785.804,25 КМ и то првотужени “Бобар гроуп” 436.645,50 КМ на име регресног дуга, а тужени “БМД” Д.О.О. Јања износ од 338. 354,50 КМ на име регресног дуга.

Регресни захтјев тужилац заснива на наводима да је привредном друштву “Фруцта Траде” Д.О.О. Дервента, продао своје некретнине у Јањи, а купопродајну цијену купац из Дервенте требао је да плати путем кредита који би обезбиједио од “Моје банке ДД” Сарајево за који би кредит служио у сврху отплате кредита оба тужена за која је дата под хипотеку имовина тужиоца коју је продао “Фруцта траде” Д.О.О Дервента.

Поред тога предмет одлучивања је и посебан тужбени захтјев тужиоца да му тужени “БМД” Д.О.О. Јања исплати накнаду за пружене услуге у области финансијских и рачуновоствених послова по уговорима у износу од 10.804,25 КМ.

Опуномоћеник тужиоца који је био присутан главној расправи, потврдио је наводе из тужбе и основаног туженог захтјева јер је у цјелости доказано да је тужилац испунио обавезе првотуженог и друготуженог које су они имали по основу кредитних задужења, а доказана је и висина обавезе коју је тужилац испунио за тужене.

Такође је доказан и основ и висина обавезе друготуженог која се односи на неплаћене обавезе по основу уговора о вршењу
финансијских услуга.

Судија у овом предмету Божана Гужвић, констатовала је се да су све фазе главне расправе окончане те да је главна расправа закључена, а пресуда о овоме биће донесена 28.11. и истог дана уручена тужиоцу.

(БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фрог

09.11.2016 18:27

Откуд поштени Рељић у овоме?

ОДГОВОРИТЕ