Presuda “Progres” - “Bobar group” 28.11.

U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini zaključeno je glavno ročište u predmetu “Progres” A.D. Bijeljina protiv “Bobar group” D.O.O. Bijeljina i “BMD” D.O.O. Janja.

Republika Srpska 09.11.2016 | 12:05
Presuda “Progres” - “Bobar group” 28.11.
Na ročištu je opunomoćenik tužioca iznio završnu riječ u kojoj se složio sa navodima iz tužbe i zatražio nadoknadu troškova koje potražuje po osnovu tužbe.

Glavnom ročištu nisu prisustvovali opunomoćenici tuženih, a donošenje presude po ovom predmetu zakazano je za 28.novembar.

Na glavnoj raspravi po ovom predmetu tužilac traži da tuženi isplate iznos od 785.804,25 KM i to prvotuženi “Bobar group” 436.645,50 KM na ime regresnog duga, a tuženi “BMD” D.O.O. Janja iznos od 338. 354,50 KM na ime regresnog duga.

Regresni zahtjev tužilac zasniva na navodima da je privrednom društvu “Fructa Trade” D.O.O. Derventa, prodao svoje nekretnine u Janji, a kupoprodajnu cijenu kupac iz Dervente trebao je da plati putem kredita koji bi obezbijedio od “Moje banke DD” Sarajevo za koji bi kredit služio u svrhu otplate kredita oba tužena za koja je data pod hipoteku imovina tužioca koju je prodao “Fructa trade” D.O.O Derventa.

Pored toga predmet odlučivanja je i poseban tužbeni zahtjev tužioca da mu tuženi “BMD” D.O.O. Janja isplati naknadu za pružene usluge u oblasti finansijskih i računovostvenih poslova po ugovorima u iznosu od 10.804,25 KM.

Opunomoćenik tužioca koji je bio prisutan glavnoj raspravi, potvrdio je navode iz tužbe i osnovanog tuženog zahtjeva jer je u cjelosti dokazano da je tužilac ispunio obaveze prvotuženog i drugotuženog koje su oni imali po osnovu kreditnih zaduženja, a dokazana je i visina obaveze koju je tužilac ispunio za tužene.

Takođe je dokazan i osnov i visina obaveze drugotuženog koja se odnosi na neplaćene obaveze po osnovu ugovora o vršenju
finansijskih usluga.

Sudija u ovom predmetu Božana Gužvić, konstatovala je se da su sve faze glavne rasprave okončane te da je glavna rasprava zaključena, a presuda o ovome biće donesena 28.11. i istog dana uručena tužiocu.

(BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Frog

09.11.2016 18:27

Otkud pošteni Reljić u ovome?

ODGOVORITE